Εγκώμια Ντμπεϊμπά στην Άγκυρα: «Πολύ καλές οι σχέσεις Λιβύης - Τουρκίας»
Μαρία ΖαχαράκηΔιακηρύξεις φιλίας και στενής συνεργασίας με την Άγκυρα από τον Λίβυο μεταβατικό πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, σε δηλώσεις του στον λιβυκό τηλεοπτικό σταθμό al-Ahrar, που αναπαρήχθησαν από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και φιλοκυβερνητικά τουρκικά μέσα.
Οι αναφορές του Ντμπεϊμπά στη στρατηγική σχέση Λιβύης – Τουρκίας αποτέλεσαν τον βασικό τίτλο των σχετικών δημοσιευμάτων, τα οποία εστίασαν στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και τα «κοινά συμφέροντα».
Στενή σχέση με την Άγκυρα
Ο Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά ρωτήθηκε για τις διπλωματικές σχέσεις της Τρίπολης με την Άγκυρα. Η απάντησή του, μονολεκτική αλλά πολιτικά φορτισμένη, αποτέλεσε και τον τίτλο δημοσιευμάτων του τουρκικού Τύπου.
«Έχουμε πολύ καλές πολιτικές σχέσεις που συνάδουν με τα συμφέροντα της Λιβύης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμπεϊμπά, προσθέτοντας πως το αμοιβαίο εμπόριο με την Τουρκία είναι επίσης «πολύ καλό».
Η λιτή, αλλά θετική αναφορά του Λίβυου πρωθυπουργού μετατράπηκε σε κεντρικό αφήγημα από φιλοκυβερνητικά τουρκικά μέσα, όπως η Ακσάμ, που τιτλοφόρησε το σχετικό της άρθρο: «Η Λιβύη επαινεί την Άγκυρα! Επέστησε την προσοχή στη συνεργασία με την Τουρκία».
- Το να κοιτάς κατάματα την Ιστορία, σημαίνει να κοιτάς κατάματα την ευθύνη
- Πρεμιέρα σήμερα για τα ακριβά φάρμακα στα ιδιωτικά φαρμακεία - Ποιοι ασθενείς θα προηγηθούν
- Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα Στουρνάρα - Τσίπρα και ο Άδωνις που δεν χάνει ευκαιρία να την πέσει στον Δένδια
- Το ενεργειακό πόκερ στην ευρύτερη περιοχή και το «χαρτί» της Αθήνας: Σήμερα οι υπογραφές με την Chevron