Κόσμος|08.07.2025 20:50

Μασσαλία: Μεγάλη δασική φωτιά στα περίχωρα της πόλης - Έκλεισε το αεροδρόμιο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
φωτιά στη Μασσαλία/ΑΡ
φωτιά στη Μασσαλία/ΑΡ
φωτιά στη Μασσαλία/ΑΡ
φωτιά στη Μασσαλία/ΑΡ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστική στη Μασσαλία. Η φωτιά έχει φτάσει στα περίχωρα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας και έχει κάψει 7.000 στρέμματα. 

Ο Ζορζ-Φρανσουά Λεκλέρ, νομάρχης της Μασσαλίας δήλωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινα θύματα, ωστόσο έχουν καταγραφεί ζημιές σε 10 κτίρια. 

Πολύ ισχυροί άνεμοι δυσχεράνουν το έργο των πυροσβεστών 

Η δασική πυρκαγιά εξαπλώνεται πολύ γρήγορα λόγω των ανέμων που πνέουν με ταχύτητα έως και 70 χιλιόμετρα την ώρα. Ο δήμος κάλεσε τους κατοίκους του 16ου διαμερίσματος της πόλης να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και ζήτησε να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των οχημάτων της πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Νωρίτερα, έκλεισε το αεροδρόμιο της πόλης. 

πυροσβεστικήφωτιάΜασσαλίαειδήσεις τώρα