Κόσμος|09.07.2025 17:12

Βέλγιο: Οδηγός έσυρε τον σκύλο του μέχρι θανάτου - Toν εντόπισαν και έκαψαν το σπίτι του

Newsroom

Βίντεο κακοποίησης σκύλου που αναρτήθηκε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης προκάλεσε οργή στο Βέλγιο. Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να σέρνει με το αυτοκίνητό του τον σκύλο του, δεμένο με λουρί, μέχρι που το ζώο άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Το σοκαριστικό υλικό απεικονίζει έναν νεκρό γερμανικό ποιμενικό να σέρνεται πίσω από όχημα που κινείται σε αυτοκινητόδρομο με όριο ταχύτητας 80 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τη Daily Mail, το περιστατικό συνέβη στις 4 Ιουλίου. Αν και ο αυτόπτης μάρτυρας απέκρυψε την πινακίδα του οχήματος, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατάφεραν γρήγορα να ταυτοποιήσουν τον οδηγό και να εντοπίσουν τη διεύθυνσή του.

Toν εντόπισαν και έκαψαν το σπίτι του

Πάνω από 50.000 άτομα υπέγραψαν αίτημα για «δικαιοσύνη για τον σκύλο», ενώ τα προφίλ του φερόμενου δράστη κατακλύστηκαν από μηνύματα μίσους.

Το ξημέρωμα της Δευτέρας, άγνωστοι πυρπόλησαν το σπίτι του στην πόλη Ουπέγε και έγραψαν στον τοίχο με σπρέι «φονιάς σκύλων». «Ενημερώθηκα στις 3 τα ξημερώματα ότι το σπίτι είχε πάρει φωτιά. Ο άνδρας πρόλαβε να βγει σώος», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής.

Ο ίδιος καταδίκασε μεν τον θάνατο του ζώου, κάνοντάς λόγο για μια «τραγική» και «βάρβαρη» πράξη, ωστόσο χαρακτήρισε τον εμπρησμό «απαράδεκτο», τονίζοντας πως «το να βάζεις φωτιά στο σπίτι κάποιου μέσα στη νύχτα συνιστά απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Παραδόθηκε στις αρχές 

Ο ίδιος εμφανίστηκε οικειοθελώς στην αστυνομία και υποστήριξε ότι ο σκύλος πήδηξε μόνος του από το όχημα χωρίς εκείνος να το αντιληφθεί.

Οι αρχές διερευνούν τόσο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε το ζώο όσο και την εμπρηστική επίθεση στην οικία του οδηγού. Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονο σοκ και βαθύ διχασμό στη βελγική κοινωνία.

Βέλγιοοδηγόςσκύλοςειδήσεις τώρα