Κόσμος|14.07.2025 20:39
Ανασχηματισμός στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι «ξηλώνει» τον πρωθυπουργό – Ποια προτείνει
NewsroomΟ Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε, κατά την διάρκεια σύσκεψης, από την πρώτη αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιούλια Σβιριντένκο να αναλάβει την πρωθυπουργία.
«Συζητήσαμε συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση του οικονομικού δυναμικού της Ουκρανίας, την επέκταση των προγραμμάτων υποστήριξης για τους Ουκρανούς και την αναβάθμιση της εγχώριας παραγωγής όπλων», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
«Για την επίτευξη αυτού του στόχου, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία του μετασχηματισμού της εκτελεστικής εξουσίας στην Ουκρανία» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο ίδιος πρότεινε να ηγηθεί της κυβέρνησης η Σβιντιρένκο και να «ανανεώσει σημαντικά το έργο της».
Διαβάστε ακόμη
- Η ΕΕ καταδικάζει την κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου - «Είναι άκυρο και ανίσχυρο»
- «Κάτι πήγαινε πολύ στραβά»: Τουρίστρια τέθηκε σε τεχνητό κώμα με σηψαιμία μετά από διακοπές στην Ελλάδα
- «Ποιος θα το φανταζόταν;»: Τι συνέβη με το κορίτσι που έκανε αντιπολεμική ζωγραφιά όταν ήταν 12 ετών στη Ρωσία
- Ανακαλύφθηκε ο πραγματικός τόπος όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς; Τι υποστηρίζει αρχαιολόγος