Οι Χούθι διαμηνύουν πως θα επιτίθενται σε πλοία εταιρειών που έχουν δοσοληψίες με το Ισραήλ
NewsroomΤο κίνημα των Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι στο εξής θα βάζει στο στόχαστρο οποιοδήποτε πλοίο ανήκει σε εταιρείες οι οποίες έχουν δοσοληψίες με ισραηλινά λιμάνια, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή σημαίας, στο πλαίσιο αυτής που βάφτισαν τέταρτη φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεών τους εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.
Σε τοποθέτησή του που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά, εκπρόσωπος των Χούθι για τις στρατιωτικές υποθέσεις διεμήνυσε ότι στο εξής πλοία θα υφίστανται επιθέσεις των ένοπλων δυνάμεων της Υεμένης, όπως αποκαλεί τους μαχητές των Ανσαραλά («Υποστηρικτών του Θεού» — σιιτικό ένοπλο κίνημα προσκείμενο στο Ιράν, πιο γνωστό με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του στη Δύση) αν οι εταιρείες στις οποίες ανήκουν αγνοούν τις προειδοποιήσεις τους, ανεξαρτήτως προορισμού.
- Αλέξης Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και σοβαρές βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
- Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση
- Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε