Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ μεταβαίνει στο Ισραήλ
NewsroomΟ Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ μεταβαίνει αύριο Πέμπτη στο Ισραήλ για να «συζητήσει τα επόμενα βήματα» σε σχέση με τον πόλεμο στη Γάζα, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος.
«Ο απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ θα μεταβεί στο Ισραήλ την Πέμπτη, όπου θα συναντήσει αξιωματούχους προκειμένου να συζητήσει τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Γάζα», διευκρίνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Απέτυχαν οι συνομιλίες για εκεχειρία
Ο Γουίτκοφ συνέχισε τις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς και του Ισραήλ για επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα, και παραδέχτηκε την αποτυχία αυτών των συνομιλιών στις 24 Ιουλίου.
Στο ταξίδι του στη Σκωτία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι «πιθανή» μια εκεχειρία στη Γάζα και ότι "πραγματικός λιμός" εκτυλίσσεται στο παλαιστινιακό έδαφος. Δήλωσε επίσης ότι περιμένει να δημιουργηθούν κέντρα διανομής τροφίμων για τη σίτιση περισσοτέρων ανθρώπων στη Γάζα, όπου έχει αρχίσει να επικρατεί λιμός.
- Έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τους αγρότες - Ξεχειλίζει η οργή μετά το φιάσκο με τον ΕΛΓΑ
- Δημοσκόπηση MRB για OPEN: 8 στους 10 στηρίζουν τους αγρότες και καταδικάζουν την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι λένε για Τσίπρα, Καρυστιανού
- Φρίκη στην Αυστρία: Έκαψαν ζωντανό γιο αντιδημάρχου για να του κλέψουν 200.000 δολάρια σε κρυπτονομίσματα
- Αυτό είναι το νέο μυστήριο των Βερμούδων: Τι κρύβει η θάλασσα που «δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στη Γη»