Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ μεταβαίνει στο Ισραήλ
NewsroomΟ Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ μεταβαίνει αύριο Πέμπτη στο Ισραήλ για να «συζητήσει τα επόμενα βήματα» σε σχέση με τον πόλεμο στη Γάζα, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος.
«Ο απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ θα μεταβεί στο Ισραήλ την Πέμπτη, όπου θα συναντήσει αξιωματούχους προκειμένου να συζητήσει τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Γάζα», διευκρίνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Απέτυχαν οι συνομιλίες για εκεχειρία
Ο Γουίτκοφ συνέχισε τις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς και του Ισραήλ για επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα, και παραδέχτηκε την αποτυχία αυτών των συνομιλιών στις 24 Ιουλίου.
Στο ταξίδι του στη Σκωτία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι «πιθανή» μια εκεχειρία στη Γάζα και ότι "πραγματικός λιμός" εκτυλίσσεται στο παλαιστινιακό έδαφος. Δήλωσε επίσης ότι περιμένει να δημιουργηθούν κέντρα διανομής τροφίμων για τη σίτιση περισσοτέρων ανθρώπων στη Γάζα, όπου έχει αρχίσει να επικρατεί λιμός.
- Μάρω Κοντού: Το κορίτσι από το Κουκάκι που ένιωθε «περαστική από τη ζωή»
- Μητσοτάκης από Εύβοια: Το ΕΣΥ αλλάζει - Θα παραδώσουμε το καλύτερο εθνικό σύστημα υγείας
- Μία απάντηση για όλα τα «ναι, αλλά...» σας: «Είμαι η Βασιλική, αυτιστική και ζω στην πόλη που πυροβολεί ανθρώπους»
- Μπαράζ αποχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Μεϊκόπουλος, Μαμουλάκης, Κοντοτόλη