Κόσμος|09.05.2019 00:07

Ερντογάν: Έρχεται νέα επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Συρία

Newsroom

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε δόκιμους αξιωματικούς να είναι έτοιμοι για μια στρατιωτική επιχείρηση «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

«Σύντομα θα κάνετε εκκαθάριση από τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μανμπίζ και στα ανατολικά του Ευφράτη Ποταμού» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε δόκιμους στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα.

Ο τουρκικός στρατός είναι «η μεγαλύτερη δύναμη» ενάντια σε εκείνους που θέλουν να πολιορκήσουν τη χώρα με τρομοκρατικές οργανώσεις, σημείωσε στην ομιλία του. Από το 2016, η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει δύο επιχειρήσεις τις «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας» εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG και του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open Tv Μαρία Ζαχαράκη, να πολεμήσουν ενάντια στις αυξανόμενες προσπάθειες καταπάτησης των δικαιωμάτων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο κάλεσε τη νέα γενιά στρατιωτών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στους φοιτητές της σχολής Ευελπίδων, ο Τούρκος πρόεδρος έφερε τους νέους στρατιώτες της χώρας ενώπιον των ευθυνών τους για την προστασία της ασφάλειας της πατρίδας και την επικράτηση της ειρήνης. Εκτός από τη Συρία και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι νέοι στρατιώτες που θα υπηρετήσουν την πατρίδα, είναι επιφορτισμένοι και με την προστασία των θαλασσών της Τουρκίας, σύμφωνα με το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Εσείς θα σταματήσετε τις αυξανόμενες προσπάθειες καταπάτησης των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε τα κατορθώματα του τουρκικού στρατού και στην Κύπρο, την οποία απάλλαξε –όπως είπε- από την τυραννία. «Ήσασταν εσείς και πάλι που σώσατε τους αδελφούς μας που υπέφεραν από την τυραννία των δολοφόνων-συμμοριών στην Κύπρο».

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΣυρία