Γάζα: Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα μέχρι να ιδρυθεί Παλαιστινιακό Κράτος
NewsroomΤην ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους επιθυμεί η Χαμάς και σε αυτό το πλαίσιο διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα, έως ότου ο στόχος της γίνει πραγματικότητα.
Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε πως «η ένοπλη αντίστασή της… δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί παρά μόνο μέσω της πλήρους αποκατάστασης των εθνικών μας δικαιωμάτων, το βασικότερο εξ αυτών η εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου, πλήρως κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του».
Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ που στόχευαν στην εφαρμογή μιας 60ήμερης εκεχειρίας στον πόλεμο της Γάζας και μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων τερματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα έχοντας περιέλθει σε αδιέξοδο.
- Ακριβή μου σανίδα: Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με «καμπάνα» 250 ευρώ!
- Νεκρό ζευγάρι σε γκαράζ στον Πειραιά: Ασφυξία από μονοξείδιο του άνθρακα η πιθανότερη αιτία θανάτου - Το αυτοκίνητο ήταν σε λειτουργία
- Ιστορικές στιγμές στο Παρίσι: Το ελληνικό άγημα παρέλασε ξανά στην Αψίδα του Θριάμβου, όπως το 1919
- Παραλίγο τραγωδία σε πτήση Λονδίνο-Αθήνα: Πώς ένα λάθος των πιλότων οδήγησε σε απογείωση της τελευταίας στιγμής