Κόσμος|09.05.2019 19:53

Ανεβαίνει η ένταση: Οι ΗΠΑ κατέλαβαν βορειοκορεατικό πλοίο

Newsroom

«Μπουρλότο» φαίνεται πως βάζουν οι ΗΠΑ στις σχέσεις τους με την Βόρεια Κορέα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το πολεμικό τους ναυτικό κατέλαβε πλοίο, το οποίο φέρεται ότι μετέφερε κάρβουνο, παραβιάζοντας τις εμπορικές κυρώσεις εις βάρος της Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη πηγές στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόκειται για το πλοίο Wise Honest το οποίο πλέον κατευθύνεται προς τις Νήσους Μάρσαλ, που είναι αμερικανικό έδαφος, συνοδευόμενο από αμερικανικά πλοία της ακτοφυλακής και του λιμενικού σώματος.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζον Ντέμερς, ανακοίνωσε ότι αυτό το πλοίο «που παραβίαζε τις κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας είναι πλέον εκτός δράσης».

T

Το πλοίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα τάνκερ που διαθέτει η Βόρεια Κορέα και σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές χρησιμοποιείτο για την παράνομη μεταφορά κάρβουνου και μηχανημάτων.

Το πλοίο πρώτα σταμάτησαν για πρώτη φορά οι Αρχές της Ινδονησίας για έλεγχο, ωστόσο ακόμη δεν είναι σαφές πώς βρέθηκε στα χέρια των ΗΠΑ.