Κόσμος|10.11.2018 13:32

Πέρασε την κόρη του μέσα από τις φλόγες μ' ένα τραγούδι (vid)

Newsroom

Ένα βίντεο που βλέπει το «φως» της δημοσιότητας πραγματικά συγκλονίζει. Ο άνδρας που πρωταγωνιστεί, παραδίδει μαθήματα για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται οι γονείς σε περιπτώσεις κρίσης. 

Ο άνδρας βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και δίπλα του κάθεται η τρίχρονη κόρη του. Ο πατέρας καταγράφει τις εφιαλτικές στιγμές με το κινητό του τηλέφωνο. Βρίσκονται στο αυτοκίνητο και γύρω τους επικρατεί κόλαση. Φλόγες στα αριστερά, φλόγες στα δεξιά, πυκνός καπνός και πολλή κίνηση στο δρόμο, με ανθρώπους να προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φωτιά που κατακαίει την Καλιφόρνια.

Μέσα στο όχημα, όμως, υπάρχει η απόλυτη αντίθεση. Επικρατεί ηρεμία: Η κόρη του άνδρα παρατηρεί τις απίστευτες εικόνες, μιλώντας για την πυρκαγιά και ο πατέρας της με ψυχραιμία της απαντά: «Μάντεψε. Δεν θα πιάσουμε φωτιά, εντάξει; Θα μείνουμε μακριά της. Θα είμαστε μια χαρά. Εντάξει; Τα πάμε μια χαρά». Η φωνή του είναι ήρεμη, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν να είναι με την κόρη του για… βόλτα στο πάρκο!

Κι όμως έξω από το αυτοκίνητο οι φλόγες μαίνονται. Ο άνδρας δεν χάνει ούτε για ένα δευτερόλεπτο την ψυχραιμία του. Και τότε ξεκινά να της τραγουδά για να μην φοβηθεί η κορούλα του…

Η μικρή κάποια στιγμή λέει: «Ναι, πρέπει να φύγουμε» και ο πατέρας της απαντά: «Πρέπει ναι, θα φύγουμε». Λίγο αργότερα, η μικρή λέει «θα πιάσουμε φωτιά». Και ο πατέρας απαντά για να την κρατήσει ήρεμη: «Όχι, θα φύγουμε από εδώ». 

T

Την ίδια ώρα ακούγονται κόρνες και σειρήνες από πυροσβεστικά! Ο πατέρας κατάφερε τελικά να ξεφύγει από την φωτιά στην Καλιφόρνια. «Κοίτα, περάσαμε», λέει και η μικρή απαντά: «Ναι, τα κατάφερες». «Μαζί τα καταφέραμε» της απαντά ο πατέρας της σε μια στιγμή πραγματικά συγκλονιστική…

φωτιάΚαλιφόρνια