Νεκρός Παλαιστίνιος εικονολήπτης από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα
NewsroomΈνας Παλαιστίνιος εικονολήπτης της παλαιστινιακής τηλεόρασης σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων WAFA.
Οι πρώτες πληροφορίες
Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο (23/8), κοντά στο σημείο διέλευσης Ζικίμ, ενώ μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη τοποθέτηση.
Ο εικονολήπτης Χάλεντ αλ Μάντχουν έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, ενώ κάλυπτε τις εξελίξεις στην περιοχή. Η Ένωση Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων εξέφρασε την οδύνη της για τον θάνατό του και κατήγγειλε «τη συνεχιζόμενη εκστρατεία του Ισραήλ εναντίον των δημοσιογράφων, με στόχο τη φίμωση του παλαιστινιακού αφηγήματος».
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Αυγούστου, τέσσερις δημοσιογράφοι του Al Jazeera σκοτώθηκαν επίσης από ισραηλινά πυρά στην πόλη της Γάζας, γεγονός που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία για την ασφάλεια των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης στις εμπόλεμες ζώνες της περιοχής
- Στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα οι σοροί των επτά φίλων του ΠΑΟΚ - Τρισάγιο στη μνήμη τους
- «Βιολάντα»: Εγκληματικές παραλείψεις και αδιαφορία για τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων
- Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο είναι αόριστης διάρκειας
- Η Google λανσάρει εργαλείο AI για καλύτερη κατανόηση και καταπολέμηση ασθενειών - Πώς θα λειτουργεί