Νεκρός Παλαιστίνιος εικονολήπτης από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα
NewsroomΈνας Παλαιστίνιος εικονολήπτης της παλαιστινιακής τηλεόρασης σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων WAFA.
Οι πρώτες πληροφορίες
Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο (23/8), κοντά στο σημείο διέλευσης Ζικίμ, ενώ μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη τοποθέτηση.
Ο εικονολήπτης Χάλεντ αλ Μάντχουν έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, ενώ κάλυπτε τις εξελίξεις στην περιοχή. Η Ένωση Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων εξέφρασε την οδύνη της για τον θάνατό του και κατήγγειλε «τη συνεχιζόμενη εκστρατεία του Ισραήλ εναντίον των δημοσιογράφων, με στόχο τη φίμωση του παλαιστινιακού αφηγήματος».
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Αυγούστου, τέσσερις δημοσιογράφοι του Al Jazeera σκοτώθηκαν επίσης από ισραηλινά πυρά στην πόλη της Γάζας, γεγονός που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία για την ασφάλεια των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης στις εμπόλεμες ζώνες της περιοχής
- Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της
- Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους
- Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες
- Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!