Τσάρλι Κερκ: Ασαφές το κίνητρο του δράστη - «Με το μίσος δεν μπορείς να διαπραγματευτείς»
NewsroomΟ Τσάρλι Κερκ δολοφονήθηκε με μια σφαίρα που τον πέτυχε στον λαιμό καθώς μιλούσε σε εκδήλωση σε πανεπιστημιούπολη στην πολιτεία Γιούτα (δυτικά), τραγική υπόθεση που υπογράμμισε τον ολοένα πιο βαθύ πολιτικό διχασμό στις ΗΠΑ.
Πέντε ημέρες αργότερα τα κίνητρα του Τάιλερ Ρόμπινσον, του 22χρονου ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, δεν είναι ακόμη σαφή.
Το θύμα, με προφίλ χριστιανού λευκού εθνικιστή, παθιασμένου υπερασπιστή της παραδοσιακής οικογένειας, επιδιδόταν εν γνώσει του και συστηματική στην τακτική της πρόκλησης και είχε αποκτήσει εχθρούς — που του πρόσαπταν από ομοφοβία μέχρι ρατσισμό.
Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να το διευκρινίσουν, μιλώντας με τους φίλους και την οικογένειά του.
Τι είπε ο δράστης
«Με κάποιες μορφές μίσους δεν μπορείς να διαπραγματευτείς», φέρεται να απάντησε ο 22χρονος όταν ρωτήθηκε γιατί προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν μπορούσε να υπάρξει διάλογος ή ανοχή με την ρητορική μίσους που διέδιδε ο 31χρονος Κερκ, σύμφωνα με τον Ρόμπινσον.
Δείγματα DNA που βρέθηκαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος ταιριάζουν με το γενετικό υλικό του Τάιλερ Ρόμπινσον, διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας, του FBI, ο Κας Πατέλ, πιστός του προέδρου Τραμπ.
Πέραν του όπλου με το οποίο διαπράχτηκε το έγκλημα, τουφέκι που βρέθηκε σχεδόν αμέσως, συγκεντρώθηκαν πολλά ακόμη τεκμήρια από την αστυνομία, ανάμεσά τους κατσαβίδι στον τόπο του εγκλήματος
«Μπορώ να ανακοινώσω (...) πως τα ίχνη DNA στην πετσέτα με την οποία ήταν τυλιγμένο το όπλο και DNA στο κατσαβίδι ταιριάζουν με αυτά του υπόπτου που κρατάμε αυτή τη στιγμή», είπε ο Κας Πατέλ στο Fox News.
Ο επικεφαλής του FBI είπε επίσης πως ο φερόμενος ως δολοφόνος είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα διέπραττε τον φόνο. «Ο ύποπτος έγραψε, σε αδρές γραμμές, ‘έχω την ευκαιρία να σκοτώσω τον Τσάρλι Κερκ και θα την αδράξω’», είπε, προσθέτοντας πως η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει «αποδείξεις» για την ύπαρξη του σημειώματος με αυτό το περιεχόμενο, παρότι το κατέστρεψε στη συνέχεια.
«Μοιάζουν να υπήρχαν πολλά σήματα συναγερμού», ανέφερε στο Fox News ο δεύτερος τη τάξει στο FBI, ο Νταν Μποντζίνο, αναφερόμενος στο σημείωμα. Ασφαλώς υπήρχε «πρόθεση», συνέχισε και ανέφερε ακόμη πως φίλοι και μέλη της οικογένειας κατέθεσαν πως ο ύποπτος ήταν τελευταία πιο «πολιτικοποιημένος».
.
- Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
- Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
- Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο