Κόσμος|10.11.2018 17:37

Πλημμύρισε ξαφνικά η Πέτρα στην Ιορδανία (vid)

Newsroom

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας στην Ιορδανία, όταν ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα και υποχρέωσαν τους επισκέπτες να εγκαταλείψουν το σημείο. 

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι πρώτα ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και στη συνέχεια ένας χείμαρρος λάσπης ξεχύθηκε από το πουθενά τρέποντας όλους όσοι ήταν στο σημείο σε φυγή. 

Τουρίστες με μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι παγιδεύτηκαν ενώ ντόπιοι πάνω σε άλογα έδιναν οδηγίες στους τουρίστες να απομακρυνθούν.

Ένας Αμερικανός επισκέπτης δήλωσε στη Mirror: «Στα 15 χρόνια που έχω περπατήσει όλα τα φαράγγια των νοτιοδυτικών Η.Π.Α. δεν έχω ξαναδεί τόσο ξαφνική πλημμύρα».

Οι βροχές και οι πλημμύρες έχουν στοιχίσει τις τελευταίες ημέρες τις ζωές τουλάχιστον 11 ανθρώπων στην Ιορδανία ενώ οδήγησαν και στην αναγκαστική απομάκρυνση από την Πέτρα περισσότερων από 3.700 τουριστών.

Η Πέτρα, η οποία θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου δέχεται εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο. Η αρχή του χειμώνα θεωρείται εποχή για να την επισκεφτεί κανείς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι.

νεκροίΠέτραΙορδανία