Σλοβενία: H πρώτη χώρα της ΕΕ που απαγορεύει την είσοδο στον Νετανιάχου
NewsroomΗ Σλοβενία απαγόρευσε σήμερα την είσοδο στο έδαφός της του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μια κίνηση που ακολουθεί μια απαγόρευση εισόδου στη χώρα δύο ακροδεξιών υπουργών, μελών του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου τον Ιούλιο, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.
Η Σλοβενία, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνώρισε το περασμένο έτος παλαιστινιακό κράτος, επέβαλε εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ τον Αύγουστο και εισήγαγε απαγόρευση εισαγωγής αγαθών που παράγονται σε κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη.
Τον Ιούνιο του 2024, η Σλοβενία ακολούθησε τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Ιρλανδία αναγνωρίζοντας την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος και επέβαλε απαγόρευση εισαγωγής αγαθών που παράγονται σε κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη.
- Τέμπη 3 χρόνια μετά: Συλλαλητήρια και απεργιακός ξεσηκωμός στις 28 Φεβρουαρίου
- Εμβόλιο Covid: Τι έδειξε πρωτοποριακή μελέτη για τους θανάτους και τις σοβαρές παρενέργειες
- Πόρισμα-κόλαφος του ΕΜΠ για την φονική έκρηξη στη Βιολάντα - «Θα είχε αποφευχθεί»
- Νέα κόντρα Καιρίδη-Κωνσταντοπούλου: Οι «κλοουνισμοί» και η «επίθεση» σε Μητσοτάκη μέσω Σαμαρά