Κόσμος|10.11.2018 18:24

Τουρκία: Επτά νεκροί στρατιώτες από ατύχημα με πυρομαχικά

Newsroom

Επτά στρατιωτικοί πέθαναν και 25 ακόμη τραυματίστηκαν σε βάση του στρατού στην νοτιοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το δυστύχημα οφείλεται σε… ατύχημα και συγκεκριμένα σε έκρηξη μιας αποθήκης πυρομαχικών στο Χακάρι στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σε ανακοίνωσή του, τόνιζε ότι 25 στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε «ατύχημα» που σημειώθηκε κατά τη βολή «πυρομαχικού βαρύ όπλου» στη στρατιωτική βάση Σιουνγκιού Τεπέ, στην επαρχία Χακάρι στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.

Μάλιστα είχε τονίσει ότι οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν επτά στρατιώτες, η τύχη των οποίων αγνοείται, όμως ο κ. Ερντογάν δε αναφέρθηκε σε αγνοούμενους και δεν διευκρίνισε αν οι στρατιώτες που αγνοούνταν είναι εκείνοι, που ο θάνατός τους ανακοινώθηκε το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά στις ακριβείς συνθήκες της έκρηξης, ο Ερντογάν δήλωσε πως ομάδα τεχνικών βρίσκεται στο σημείο για να τις διευκρινίσει ενώ ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Γιασάρ Γκιουλέρ, μετέβησαν στο Χακάρι, την έδρα της ομώνυμης επαρχίας στη νοτιοανατολική Τουρκία. 

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίανεκροί