Νέα γεωτρύπανα στη Μεσόγειο αναγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Μαρία ΖαχαράκηΤο πρώτο από τα δύο νέα γεωτρύπανα πλοία που απέκτησε η Τουρκία κατέπλευσε στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ. Πρόκειται για πλοίο υπερβαθέων υδάτων 7ης γενιάς, με δυνατότητα γεώτρησης έως και 12.000 μέτρα, το οποίο θα αναλάβει επιχειρήσεις στη Μεσόγειο.
Ο Μπαϊρακτάρ ανέφερε επίσης ότι «το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανό μας θα φτάσει στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους. Με αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία θα καταστεί η τέταρτη κατά σειρά χώρα στον κόσμο με τον μεγαλύτερο στόλο γεωτρύπανων πλοίων βαθέων υδάτων».
Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Αυτή η μεγάλη κίνηση αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι πλησιάζουμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας για πλήρη ενεργειακή ανεξαρτησία. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την πορεία μας στη 'Γαλάζια Πατρίδα'».
- Απόφαση-σταθμός για τις υποκλοπές: Οι ποινές-μαμούθ και ο νέος κύκλος ερευνών - «Δεν τελειώσαμε, τώρα ξεκινάμε»
- Φαρμακεία υπό πολιορκία στη Θεσσαλονίκη: Μπαράζ κλοπών - Ζητούν προστασία από την ΕΛΑΣ
- Μαθητές και φοιτητές στους δρόμους της Αττικής για δικαιοσύνη για τα Τέμπη, 3 χρόνια μετά
- Αποκαρδιωτικές εικόνες από τον Έβρο: Τεράστια καταστροφή - Σε επιφυλακή παραμένουν οι Αρχές