Συναγερμός στο Μπρονξ: Κατέρρευσε η γωνία κτιρίου 20 ορόφων μετά από έκρηξη
NewsroomΈνα τμήμα πολυκατοικίας στη Νέα Υόρκη υπέστη κατάρρευση το πρωί της Τετάρτης (10/01), με αποτέλεσμα η μια γωνία του κτιρίου να μετατραπεί σε σωρό ερειπίων.
Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν άμεσες πληροφορίες για τραυματισμούς. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ανταποκρίνεται σε αναφορά για μια έκρηξη αερίου που φέρεται να προκάλεσε την κατάρρευση ενός φρεατίου καύσης απορριμμάτων στο 20ώροφο κτίριο του Μπρονξ.
Σε βίντεο από το σημείο διακρίνεται μια πολυκατοικία με τη μια γωνία της να έχει καταστραφεί ολοσχερώς, από το ισόγειο μέχρι την οροφή. Άλλα βίντεο που κατέγραψαν κάτοικοι της περιοχής δείχνουν ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης να σκεπάζει τη γειτονιά λίγα λεπτά μετά το συμβάν.
Το κτίριο, σύμφωνα με το AP, ανήκει στην πόλη και αποτελεί δημόσια κατοικία.
Τα φρεάτια καύσης απορριμμάτων σε κτίρια της Νέας Υόρκης χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για την απόρριψη σκουπιδιών, τα οποία καίγονταν επί τόπου. Ωστόσο, έχουν αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από συμπιεστές απορριμμάτων, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν τους ίδιους αγωγούς.
- Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τη 17χρονη και το σπαρακτικό σημείωμα
- Κλείνει το ιστορικό πολυκατάστημα Notos στη Σταδίου - Στον «αέρα» 300 εργαζόμενοι
- Αθώοι οι τρεις κατηγορούμενοι για την τραμπούκικη επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ - Το σκεπτικό του δικαστηρίου
- «Eurojourney: Πάμε Βιέννη;» - Οι 35 χώρες του 70ού επετειακού διαγωνισμού (ep.15)