Γάζα: Η Χαμάς θα παραδώσει μόνο 4 νεκρούς ομήρους – Καταγγελίες συγγενών για παραβίαση της συμφωνίας
NewsroomΤην ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έφτανε στην Αίγυπτο για τη Σύνοδο Κορυφής με πολλούς παγκόσμιους ηγέτες για τη Γάζα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει τις 4 από τις 28 σορούς.
Σύμφωνα με τους Times of Israel, οι Guy Iluz, Yossi Sharabi, Bevin Joshi και Daniel Peres θα παραδοθούν σήμερα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η ώρα, στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων με το Ισραήλ.
Σύμφωνα με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, οι νεκροί όμηροι, που πιστεύεται ότι φτάνουν τους 28, θα παραδίνονταν έως τις 12:00 τοπική ώρα τη Δευτέρα.
Καταγγελίες από συγγενείς για παραβίαση της συμφωνίας
Την ίδια στιγμή, το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων ζητεί «αυστηρή απάντηση» από την κυβέρνηση Νετανιάχου μετά τη δήλωση της Χαμάς ότι θα επιστρέψει μόνο τις σορούς τεσσάρων από τους 28 νεκρών ομήρων.
Συγκεκριμένα, το φόρουμ απαιτεί «άμεση διακοπή της εφαρμογής της συμφωνίας μέχρι την πλήρη και ολοκληρωτική απελευθέρωση όλων των πεσόντων». Και συνεχίζει το φόρουμ: «Η παραβίαση της συμφωνίας από τη Χαμάς πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια πολύ αυστηρή απάντηση από την κυβέρνηση και τους διαμεσολαβητές».
Η διαπραγματευτική ομάδα του Ισραήλ και οι αξιωματούχοι της άμυνας διεξάγουν εντατικές συζητήσεις για το πώς θα εξασφαλίσουν την επιστροφή των εναπομεινάντων νεκρών ομήρων στη Γάζα, αναφέρει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan σε ρεπορτάζ χωρίς πηγές.
- Συναγερμός για τo «cuckooing»: Η πρακτική που ανησυχεί τις Αρχές - «Ήμουν φυλακισμένος στο ίδιο μου το σπίτι»
- Τρομακτικό περιστατικό στον Κηφισό: Δίκυκλο γλιτώνει από πινακίδα που ξήλωσε γερανός φορτηγού
- Απίστευτο σκηνικό: Έκλεψαν την Εθνική Αγγλίας όσο προετοιμαζόταν για το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ
- Ο νέος πολιτικός χάρτης: Η άνοδος Τσίπρα και Καρυστιανού στη σκιά της δυσπιστίας των ψηφοφόρων και ο Αντώνης Σαμαράς