Γάζα: Νέο τελεσίγραφο Τραμπ στη Χαμάς - «Αν δεν τηρήσει τη συμφωνία θα εξαλειφθεί»
NewsroomΣε δηλώσεις για τη Χαμάς, μετά και την έντονη δοκιμασία διατήρησης της εκεχειρίας από ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα την Κυριακή (19/10), προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Η Χαμάς οφείλει να τηρήσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, σε διαφορετική περίπτωση θα υποστεί βαρύτατες συνέπειες», ανέφερε συγκεκριμένα.
Στα πλαίσια της υποδοχής του Αυστραλού πρωθυπουργού Τόνι Αλμπανέζε στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος άδραξε την ευκαιρία να τονίσει ότι «έχουμε ένα θέμα με τη Χαμάς. Αυτό θα επιλυθεί γρήγορα, επειδή παραβιάζουν τη συμφωνία».
Σχετικά με τις αναφορές για εκκαθαρίσεις στο εσωτερικό της Γάζας, σχολίασε «Δε θεωρώ ότι προήλθαν από την ηγεσία της Χαμάς. Κάποια εξέγερση μεταξύ τους ήταν πιθανότατα και σκότωσαν μερικούς ανθρώπους» και συμπλήρωσε με απειλητικό ύφος: «Κάναμε μια συμφωνία με τη Χαμάς, θα συμπεριφέρονται καλά, θα είναι ευγενικοί. Αν δεν το κάνουν, θα τους εξαλείψουμε. Θα εξαλειφθούν και το ξέρουν αυτό».
Κατέληξε λέγοντας ότι η Χαμάς «είναι μια βίαιη ομάδα, όπως πιθανώς έχετε παρατηρήσει τα τελευταία 100 χρόνια. Έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να κάνουν και αν συνεχίσουν να τα κάνουν, θα επέμβουμε και θα τα διορθώσουμε. Αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα και με αρκετά βίαιο τρόπο».
- Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
- Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
- Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
- «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα