Κόσμος|15.05.2019 09:34

Σημαία 1.919 μέτρων για τη 19η Μαΐου στη Σαμψούντα (vid)

Newsroom

Με μία τεράστια σημαία 1.919 μέτρων, που παραπέμπει στο έτος κατά το οποίο ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ έκανε απόβαση στην Σαμψούντα και ξεκίνησε ο αγώνας της ανεξαρτησίας από τους Έλληνες και τις συμμαχικές δυνάμεις, τιμούν φέτος, στην επέτειο των 100 χρόνων, οι Τούρκοι την εθνική τους γιορτή.

Ενόψει των επετειακών εκδηλώσεων για τη 19η Μαΐου, ο δήμος Σαμψούντας κάλεσε τον τουρκικό λαό να συμμετάσχει στην τεράστια πορεία, που της δόθηκε μάλιστα και ο τίτλος «Στην 100ή επέτειο της 19ης Μαΐου προχωράμε», κάτω από την «ομπρέλα» μίας εξίσου τεράστιας σημαίας 1.919 μέτρων που ράφτηκε ειδικά για την επέτειο.

 

Σύμφωνε με τη Μαρία Ζαχαράκη, ανταποκρίτρια του OPEN Tv, νέοι και νέες από τις τέσσερις γωνιές της Τουρκίας κατέφτασαν την Τρίτη 15 Μαΐου στη Σαμψούντα για να κρατήσουν την τεράστια σημαία και να πραγματοποιήσουν την «εθνική» πορεία, που ξεκίνησε μέσα από την πόλη και κατέληξε στην περίφημη αποβάθρα της Σαμψούντας, όπου πραγματοποίησε την περίφημη απόβαση ο Ατατούρκ.

Την τεράστια σημαία θα παραδώσουν οι πολίτες την Κυριακή στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν καταφτάσει στη Σαμψούντα για να παρακολουθήσει τις επετειακές εκδηλώσεις, ακολουθώντας τα χνάρια του Ατατούρκ, 100 χρόνια πριν.

τουρκική σημαία