Κόσμος|16.05.2019 11:57

Θαλασσόλυκος: Σενάρια αντιμετώπισης επίθεσης σε πλατφόρμα εξόρυξης

Newsroom

Συνεχίζεται για 4η ημέρα η τουρκική ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος» σε Αιγαίο και ανατ. Μεσόγειο, με εκτέλεση σεναρίων πολέμου και κρίσεων στη θάλασσα, αλλά και με τη δοκιμή και χρήση όλων των εγχώριων οπλικών συστημάτων.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη, ανάμεσα στα σενάρια που θα λάβουν χώρα στην ανατ. Μεσόγειο είναι και άσκηση για την αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης σε τουρκική πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων του νότου, αντιναύαρχο Χασάν Οζγιούρτ.

Και «θαλασσολύκαινες» on board

Ποιος είπε ότι ο στρατός είναι μόνο… ανδρική υπόθεση. Στη μεγάλη ναυτική άσκηση της Τουρκίας «Θαλασσόλυκος» συμμετέχουν παράλληλα και γυναίκες. Λίγες μεν, αλλά έτοιμες να τα βάλουν με τα θηρία της θάλασσας και της στεριάς.

Η εφημερίδα ‘Μιλιέτ’ έκανε ένα μικρό ρεπορτάζ στη φρεγάτα Γκαζίαντέπ που λαμβάνει μέρος στην άσκηση στην ανατ. Μεσόγειο και ανακάλυψε 2 γυναίκες αξιωματικούς ανάμεσα σε 180 άτομα προσωπικό που διαθέτει το πλοίο. Οι γυναίκες λαμβάνουν εκπαίδευση, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμες αντίστοιχα με τους άνδρες συναδέλφους τους.

ΤουρκίαΘαλασσόλυκος