Ρούμπιο: Κινήσεις... ασφαλείας για το Κίεβο - Ο συμβιβασμός που «ψάχνουν» ΗΠΑ και Ουκρανία
NewsroomΟ Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, τοποθετήθηκε για την πορεία των συνομιλιών με τη Ρωσία σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ανέφερε ότι έχει γίνει «κάποια πρόοδος».
Ο Ρούμπιο εξήγησε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να βρουν τι μπορεί να αποδεχτεί η ουκρανική πλευρά, ώστε να εξασφαλίσει ουσιαστικές εγγυήσεις ασφάλειας. Όπως είπε, «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε –και πιστεύω ότι έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο– είναι να εντοπίσουμε τι θα μπορούσαν να αποδεχτούν οι Ουκρανοί, ώστε να έχουν εγγυήσεις ασφάλειας για το μέλλον». Στη συνέχεια, ο ίδιος σημείωσε ότι ο στόχος των ΗΠΑ είναι ένας συμβιβασμός που «θα τους επιτρέψει όχι μόνο να ξαναχτίσουν την οικονομία τους, αλλά και να ευημερήσουν ως χώρα».
Το μήνυμα του Αμερικανού υπουργού υπογράμμισε τον ρόλο της Ουκρανίας σε κάθε πιθανή λύση, ενώ ανέδειξε και τις προθέσεις της Ουάσινγκτον να στηρίξει την επόμενη ημέρα του ουκρανικού κράτους. Η συζήτηση για τον πόλεμο παραμένει ανοιχτή, όμως οι αναφορές Ρούμπιο δείχνουν ότι υπάρχουν κινήσεις που δημιουργούν μια πιο αισιόδοξη εικόνα για τη συνέχεια.
- Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διάλογοι που «καίνε» βουλευτές και πρώην υπουργούς - Στα όρια κακουργήματος
- Τι λέει η Καρυστιανού για το κόμμα της: Το όνομα, το βίντεο με την κλεψύδρα και η ιδρυτική διακήρυξη
- Ποιοι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν από την τεχνητή νοημοσύνη - Τα αλώβητα επαγγέλματα και οι επιλογές των νέων
- Αυτή η μικρή πόλη είχε τον πιο μολυσμένο αέρα του 2025 - «Ακόμα κι η αναπνοή είναι δύσκολη»