Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση
NewsroomΟ Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε για ακόμη μία φορά την κριτική του προς την ουκρανική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους ηγέτες, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία οφείλει να προχωρήσει σε εκλογές παρά τον πόλεμο και πως η Ρωσία βρίσκεται πλέον σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση.
Τραμπ: Ο ουκρανικός λαός πρέπει να έχει επιλογή
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι το Κίεβο «χρησιμοποιεί τον πόλεμο για να μην γίνουν εκλογές», επιμένοντας ότι οι Ουκρανοί έχουν δικαίωμα να προσέλθουν στις κάλπες: «Ίσως ο Ζελένσκι να κέρδιζε. Δεν ξέρω ποιος θα κέρδιζε, αλλά έχει περάσει πολύς καιρός χωρίς εκλογές. Μιλάνε για δημοκρατία, αλλά κάποια στιγμή παύει να είναι δημοκρατία».
Ο Τραμπ υποστήριξε επίσης ότι η Ρωσία έχει πλέον το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης: «Είναι μια πολύ μεγαλύτερη χώρα. Ένας πόλεμος που δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει ποτέ».
Συνεχίζοντας, επανήλθε στις επικρίσεις του για τον πρόεδρο της Ουκρανίας, λέγοντας ότι δεν έχει διαβάσει πλήρως την πρόταση που του έχει σταλεί για ειρηνευτική λύση. «Οι κορυφαίοι συνεργάτες του την είδαν και τους άρεσε. Εκείνος πρέπει να βρει χρόνο να τη διαβάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη στάση των ευρωπαϊκών χωρών, ο Τραμπ κατηγόρησε τους ηγέτες της Ε.Ε. ότι μιλούν πολύ αλλά δεν κάνουν αρκετά για την ενίσχυση της Ουκρανίας. «Αν θέλουν να συνεχίσουν να τη στηρίζουν μέχρι να κερδίσει, πρέπει να το κάνουν στην πράξη», τόνισε, επισημαίνοντας πως γνωρίζει «πολύ καλά» τους Ευρωπαίους ηγέτες και ότι «μερικοί είναι έξυπνοι, άλλοι όχι… υπάρχουν και πραγματικά ηλίθιοι».
Τραμπ: Η Ευρώπη σε παρακμή
Ο Τραμπ άσκησε ξανά κριτική και στην ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης, χαρακτηρίζοντάς τη «χαλαρή» και υποστηρίζοντας ότι η ήπειρος βρίσκεται σε «παρακμή» με αδύναμους ηγέτες. «Μιλάνε, αλλά δεν παράγουν. Και ο πόλεμος συνεχίζεται», κατέληξε.
- Το Έπος του '40 από τη σκοπιά των Ιταλών - Οι Έλληνες έμαθαν στους απογόνους του Δάντη και σε έναν κλόουν τι θα πει Κόλαση
- Ειδικός της ΑΙ σταμάτησε να αποταμιεύει για σύνταξη: «Δεν θα ζούμε σε 10 χρόνια»
- Λίμνη Κάρλα: Στο «περίμενε» για τις αποζημιώσεις επί 18 χρόνια 300 οικογένειες - Ραντεβού στον Άρειο Πάγο το... 2028
- Εκλογές στο Ισραήλ: Προβάδισμα Νετανιάχου χωρίς αυτοδυναμία, άλυτος γρίφος η εξουσία - Τα σενάρια της επόμενης μέρας