Γερμανία: «Ξέρουμε μάλλον από πού προήλθε» λέει βουλευτής για την κυβερνοεπίθεση στο κοινοβούλιο
NewsroomΠληροφορίες σχετικά με το ποιος βρισκόταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα (15/12) στο γερμανικό κοινοβούλιο, ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην πρόεδρο του σώματος Γιούλια Κλέκνερ, φέρεται να έχουν οι Αρχές.
«Γνωρίζουμε μάλλον από ποιον προέρχεται» δήλωσε χαρακτηριστικά Γερμανός βουλευτής στους Financial Times.
Μετά την κυβερνοεπίθεση σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές στην λειτουργία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με την BILD. «Βιώνουμε μια μεγάλη διακοπή, από τις 14:30 (τοπική ώρα), η οποία συνεχίζεται», δήλωσε χθες εκπρόσωπος της Bundestag στην εφημερίδα.
Την ώρα της κυβερνοεπίθεσης, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντούσε την πρόεδρο της Μπούντεσταγκ, Γιούλια Κλόκνερ. Εδώ και τρεις ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το ουκρανικό. Στο πλαίσιο αυτό το Βερολίνο τα τελευταία 24ωρα υποδέχεται Αμερικανούς, Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους για να διαπραγματευτούν μια ενιαία προσέγγιση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, τόσο οι βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου, όσο και το υπόλοιπο προσωπικό έχασε την πρόσβαση στα e-mail του. Υπενθυμίζεται ότι, η Γερμανία και συνολικά η Ευρώπη καταγγέλλει τη Μόσχα για υβριδικό πόλεμο.
Σημειώνεται ότι το 2015, η Ρωσία εκτιμάται ότι υπέκλεψε σημαντικές πληροφορίες και δεδομένα όταν χάκαρε το κινητό τηλέφωνο της τότε καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.
- Έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τους αγρότες - Ξεχειλίζει η οργή μετά το φιάσκο με τον ΕΛΓΑ
- Δημοσκόπηση MRB για OPEN: 8 στους 10 στηρίζουν τους αγρότες και καταδικάζουν την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι λένε για Τσίπρα, Καρυστιανού
- Φρίκη στην Αυστρία: Έκαψαν ζωντανό γιο αντιδημάρχου για να του κλέψουν 200.000 δολάρια σε κρυπτονομίσματα
- Αυτό είναι το νέο μυστήριο των Βερμούδων: Τι κρύβει η θάλασσα που «δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στη Γη»