Επίθεση στο Σίδνεϊ: Κατηγορίες για 59 αδικήματα στον δράστη - Δεκάδες άτομα στο νοσοκομείο
NewsroomΗ αστυνομία στην Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες για 59 αδικήματα σε βάρος του 24χρονου άνδρα που άνοιξε πυρ σε συνάθροιση για την εβραϊκή γιορτή Χάνουκα στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, περιλαμβανομένης κατηγορίας για τρομοκρατία.
22 τραυματίες νοσηλεύονται
Τρεις ημέρες μετά την «εμπνεόμενη από την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους» επίθεση, είκοσι δύο τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Εννέα από τους ασθενείς παρέμεναν σε κρίσιμη κατάσταση ως σήμερα το πρωί, ενώ άλλοι 13 βρίσκονταν σε σοβαρή, πάντως σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας αυτής της Αυστραλίας.
Δεν είναι σαφές αν ο δράστης, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο με τραύματα από σφαίρες της αστυνομίας και λέγεται πως είναι πλέον εκτός κινδύνου, συμπεριλαμβάνεται στους αριθμούς που ανακοινώθηκαν.
Στην επίθεση της Κυριακής σκοτώθηκαν επιτόπου ή υπέκυψαν σε νοσοκομεία 15 παριστάμενοι. Σκοτώθηκε επίσης επιτόπου ο ένας από τους δράστες, ο 50άρης πατέρας. Άλλοι κάπου 40 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.
- Θρίλερ στον Ατλαντικό: Τα δύο σενάρια για την επιδημία χανταϊού με τους τρεις νεκρούς σε κρουαζιερόπλοιο
- Συρμός του ΗΣΑΠ βγήκε εκτός αποβάθρας στον Άγιο Νικόλαο - Οι επιβάτες κατέβηκαν στον επόμενο σταθμό
- Πάνω από 500.000 θα κοπούν από τα voucher για τον Κοινωνικό Τουρισμό - Η ανακοίνωση της ΔΥΠΑ
- Η συγκινητική ιστορία του Έντι: Από μικροπωλητής έγινε γιατρός στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου