Κόσμος|18.05.2019 14:57

Αυστρία: Παραιτήθηκε ο αντικαγκελάριος Στράχε

Newsroom

Την παραίτηση του αντικαγκελάριου Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε φέρεται να ζήτησε ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, η οποία του αποδόθηκε. Αιτία φέρεται να είναι ένα αρκετά αμφιλεγόμενο βίντεο.

Ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς οδήγησε σε παραίτηση τον αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος εμφανίστηκε σε αρκετά αμφιλεγόμενο βίντεο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της DPA. 

Ο Στράχε έγινε δεκτός νωρίτερα στο Μέγαρο της Καγκελαρίας, από τον ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, όπου και υπέβαλε την παραιτησή του.

Το βράδυ της Παρασκευής το Spiegel δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες που χρονολογούνται από τον Ιούλιο του 2017, όταν ο ηγέτης του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, και ο βοηθός του, συναντήθηκαν στην Ίμπιζα, με μια γυναίκα που υποτίθεται ότι είναι Ρωσίδα.

Η ίδια φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία, να επενδύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην Αυστρία.
Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ORF, η Αυστρία είναι πολύ πιθανό να διεξάγει πρόωρες εκλογές μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η αυστριακή εφημερίδα Kurier, ο Κουρτς, θέλει να δώσει ένα τέλος στην υπόθεση και να προχωρήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που αναλυτές τοποθετούν στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου.

σκάνδαλοΑυστρίαΣτράχε