Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που τζάμι από μπαλκόνι πέφτει πάνω σε ανυποψίαστο πελάτη καφετέριας
NewsroomΠλάνα από κάμερα δρόμου καταγράφουν τη... γαλήνη πριν από την καταιγίδα, όταν ένας ανυποψίαστος πολίτης, καθώς πίνει αμέριμνος το ρόφημά του, ξαφνικά καταπλακώνεται από τζάμι που πέφτει και χάνει τις αισθήσεις του.
Το βιντεοληπτικό υλικό παρουσιάζει εκείνη ακριβώς τη συγκλονιστική στιγμή, που ο άνδρας γλιτώνει από βέβαιο θάνατο.
Όπως αναφέρει και η The Sun, το τραπέζι στο οποίο το θύμα καθόταν αναποδογυρίζει, ενώ το τζάμι θρυμματίζεται σε κομμάτια πάνω στο πεζοδρόμιο. Παρότι αρχικά λιποθύμησε από τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης, λίγες στιγμές αργότερα φαίνεται να ανακτά σιγά-σιγά τις αισθήσεις του.
Ο άνδρας αιμορραγούσε έντονα από το κεφάλι και το αριστερό του χέρι. Σταθεροποιήθηκε επί τόπου από διασώστες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πλέον αναφέρεται ότι «βρίσκεται εκτός κινδύνου», χωρίς ωστόσο να έχει γλιτώσει τους σοβαρούς τραυματισμούς. Η σύγκρουση του προκάλεσε ζημιά σε 13 τένοντες στο αριστερό του χέρι και χρειάστηκε 20 ράμματα στο κεφάλι.
«Δεν μπορεί να κλείσει το χέρι του, θα χρειαστεί αποκατάσταση»
Το συμβάν σημειώθηκε στο Παλέρμο, μια μοντέρνα γειτονιά του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Είναι γνωστή για τα κομψά κοκτέιλ μπαρ, τα εστιατόρια και τα καταστήματα μπουτίκ που προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών. Το τζάμι έπεσε από τη βεράντα ενός ακατοίκητου διαμερίσματος πάνω από το καφέ-αρτοποιείο Candela, στην οδό Ciudad de la Paz. Ο ιδιοκτήτης φέρεται να ζει αυτή την περίοδο στην ανατολική επαρχία Κοριέντες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για τζάμι ασφαλείας επιφάνειας περίπου 0,84 τετραγωνικών μέτρων. Πυροσβέστες, αστυνομικοί και διασώστες έσπευσαν στο σημείο. Σε ξεχωριστό υλικό αργότερα φαίνεται η αστυνομία να έχει αποκλείσει με κορδέλες το μπαλκόνι από όπου έπεσε το τζάμι, ενώ οι πυροσβέστες πραγματοποιούσαν ελέγχους ασφαλείας σε ολόκληρο το επταώροφο κτίριο.
Ένας κάτοικος της περιοχής, ονόματι Χούλιο, αναγνώρισε το θύμα ως έναν Αργεντινό άνδρα που λέγεται Πάμπλο. Μιλώντας στην αργεντίνικη τηλεόραση, είπε: «Είναι καλά, αλλά χρειάστηκε 20 ράμματα και το αριστερό του χέρι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, γιατί έχουν κοπεί 13 τένοντες. Δεν μπορεί να κλείσει το χέρι του αυτή τη στιγμή και θα χρειαστεί φυσιοθεραπεία. Κατά τα άλλα είναι καλά. Δεν ξέρω αν ο Πάμπλο θα κινηθεί νομικά, αλλά φαντάζομαι πως θα το κάνει».
Μετά το περιστατικό, το κατάστημα κάτω από το κτίριο μετέφερε τον εξωτερικό χώρο καθισμάτων. Τα τραπέζια και οι καρέκλες μετακινήθηκαν πιο κοντά στο κτίριο και μακριά από το πεζοδρόμιο, όπου προηγουμένως οι πελάτες ήταν εκτεθειμένοι. Παραμένει ασαφές αν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έχει επικοινωνήσει με το θύμα ή αν σκοπεύει να κινηθεί νομικά.
- «Δεν προλαβαίναμε ούτε ΚΑΡΠΑ»: Γέμισαν τα νοσοκομεία στο Ιράν με τραυματίες από σφαίρες - Σοκαριστικές μαρτυρίες
- Για τις 13:00 της Τρίτης «κλείδωσε» η κρίσιμη συνάντηση αγροτών με Μητσοτάκη
- Αποθέματα νερού: Η πρώτη βδομάδα του 2026 η καλύτερη της 5ετίας αλλά ακόμα είμαστε στα επίπεδα του Αυγούστου '25
- Παραιτείται η Πρώτη Κυρία της Κύπρου από τον ΑΦΚΣ στη σκιά του βίντεο με τις μίζες