Εικόνε -ντροπής στην Κύπρο: Κλωτσούσαν και πετούσαν στον αέρα νεκρή θαλάσσια χελώνα
NewsroomΕικόνες ντροπής είδαν το φως της δημοσιότητας από την Πάφο της Κύπρου, όπου υπάλληλοι της κοινότητας Χλώρακα φαίνεται να κακομεταχειρίζονται μια νεκρή θαλάσσια χελώνα, σε παραλία της περιοχής.
Βίντεο από το απάνθρωπο περιστατικό κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει προκαλέσει έντονη κατακραυγή.
Το υλικό, το οποίο κατέγραψαν τουρίστες, δείχνει τους άνδρες να κλοτσούν το κουφάρι της νεκρής χελωνίτσας και στη συνέχεια να το σηκώνουν και να το πετούν με δύναμη στο έδαφος.
Τι ισχυρίστηκαν οι υπάλληλοι
Μετά το κύμα οργής που ξέσπασε, οι υπάλληλοι υποστήριξαν ότι το ζώο ήταν ήδη νεκρό και ότι επιχειρούσαν να απομακρύνουν την άμμο από το σώμα του...πριν το θάψουν. Ωστόσο, η συμπεριφορά τους προκαλεί πολλά ερωτήματα αναφορικά με τις πρακτικές που ακολουθούνται.
Το κοινοτικό συμβούλιο Χλώρακας εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη λύπη του για το περιστατικό, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με τις Αρχές της κοινότητας.
Οι Αρχές προχώρησαν άμεσα στην ταυτοποίηση και σύλληψη των εμπλεκομένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που σχετίζονται με κακομεταχείριση νεκρού ζώου και παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία της φύσης και της άγριας ζωής.
- Νεκρή στο κέντρο της Αθήνας: Νέο βίντεο ρίχνει φως στην υπόθεση - Το «μυστήριο» με το παράθυρο
- Ιστορική ανακάλυψη: Ελληνικό νόμισμα από την Τροιά εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο
- Τραγωδία στην Αγγλία: Νεκρή σε λίμνη εντοπίστηκε 7χρονη - Συνελήφθη η παιδοκόμος
- Νεκρή ανήλικη στη Διώρυγα της Κορίνθου: Νέα στοιχεία έρχονται στο φως - Η 17χρονη είχε αφήσει σημείωμα