Ταϊλάνδη: Γερανός έπεσε πάνω σε τρένο - Τουλάχιστον 22 νεκροί
NewsroomΤουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 64 τραυματίστηκαν στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη την Τετάρτη, όταν γερανός κατασκευαστικών έργων κατέρρευσε και καταπλάκωσε διερχόμενο επιβατικό τρένο, σύμφωνα με επίσημες πηγές.
Ο γερανός, ο οποίος χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή υπερυψωμένης σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας, έπεσε πάνω στην κινούμενη αμαξοστοιχία την ώρα που εκείνη εκτελούσε το δρομολόγιο από την Μπανγκόκ προς την επαρχία Ουμπόν Ρατσαθάνι.
Σύμφωνα με το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της επαρχίας Νακόν Ρατσασίμα, η πρόσκρουση προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου και την εκδήλωση πυρκαγιάς, μεταδίδει το Associated Press.
Αυξάνει ο αριθμός των νεκρών
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Νακόν Ρατσασίμα, με τις τοπικές Αρχές να επιβεβαιώνουν τη συνεχή άνοδο του αριθμού των θυμάτων. Σε ανάρτησή του στο Facebook, το αρμόδιο τμήμα ανέφερε ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό επιβατών που παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στα βαγόνια.
Ο υπουργός Μεταφορών, Πιφάτ Ρατσακιτπρακάν, δήλωσε ότι στο τρένο επέβαιναν συνολικά 195 άτομα, ενώ τόνισε πως έχει ήδη διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για τα αίτια του τραγικού συμβάντος.
- Ακριβό μου καλοκαίρι: Είδος πολυτελείας οι διακοπές στα νησιά αλλά και οι βουτιές στην Αττική - Οι τιμές
- Τα μαθηματικά της κάλπης διαβάζουν στην κυβέρνηση: Η εξίσωση μετά το «μπάσιμο» Τσίπρα και Καρυστιανού
- Η σύγκρουση για τα ηνία της Κεντροαριστεράς
- Θερμοκρασίες πάνω από 40°C και ιστορικά ρεκόρ: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για το «Σούπερ Ελ Νίνιο» - Τι είναι, οι επιπτώσεις