Εκτροχιάστηκαν τρένα στην Ισπανία: Τουλάχιστον επτά νεκροί, αρκετοί τραυματίες
NewsroomΕκτροχιασμός τρένων υψηλής ταχύτητας σημειώθηκε στη νότια Ισπανία, με τις πρώτες πληροφορίες των ισπανικών ΜΜΕ να κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς και για αρκετούς τραυματίες.
Σύμφωνα με την El Pais, τρένο «εισέβαλε» στην παρακείμενη γραμμή, επηρεάζοντας τα βαγόνια 7 και 8 ενός άλλου συρμού.
«Στον εκτροχιασμό και τη σύγκρουση στο Adamuz της Κόρδοβα, υπάρχουν τραυματίες», ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της περιφέρειας της Ανδαλουσίας στο X.
Στα τρένα επέβαιναν περίπου 300 άτομα.
Η εταιρεία Adif ανακοίνωσε ότι εκτροχιάστηκε συρμός της εταιρείας Iryo, ο οποίος είχε αναχωρήσει στις 18:40 από τη Μάλαγα με προορισμό τον σταθμό Πουέρτα δε Ατότσα (Μαδρίτη).
Το δυστύχημα σημειώθηκε μόλις 10 λεπτά μετά την έναρξη του ταξιδιού και στις αλλαγές τροχιάς κατά την είσοδο στο Αδαμούς, όπου το εκτροχιασμένο τρένο εισέβαλε στη γειτονική γραμμή, επηρεάζοντας τα βαγόνια 7 και 8 ενός άλλου συρμού με προορισμό τη Χουέλβα.
- «Ήταν πολύ σκληρό, αρχίσαμε να προσευχόμαστε»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ στην Κολομβία
- Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επικίνδυνες οι επόμενες μέρες με έως 9 μποφόρ - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
- «Το παιχνίδι τελείωσε»: Η στιγμή που αστυνομικοί εντοπίζουν stalker κρυμμένο κάτω από κρεβάτι
- Θες να μάθεις ξένη γλώσσα; Αυτές είναι οι 7 εντολές για να κάνεις το ChatGPT προσωπικό σου καθηγητή