Κόσμος|23.02.2026 12:25
Ιράν: Κάθε επίθεση, ακόμη και περιορισμένη, θα θεωρηθεί πράξη επιθετικότητας
NewsroomΤο Ιράν προειδοποίησε σήμερα ότι θα θεωρήσει οποιαδήποτε επίθεση στο έδαφός του, ακόμη και περιορισμένη, «πράξη επιθετικότητας», καθώς οι εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνονται.
Η προειδοποίηση και η απάντηση
Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας περιορισμένης στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν, αν η Τεχεράνη δεν καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τις ΗΠΑ.
Απαντώντας σήμερα σε αυτή τη δήλωση ο Εσμαΐλ Μπαγαΐ, σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη, τόνισε: «Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα σχετικά με ένα περιορισμένο πλήγμα, δεν υπάρχει περιορισμένο πλήγμα». Μια πράξη επιθετικότητας θα θεωρηθεί πράξη επιθετικότητας. Τελεία και παύλα».
Διαβάστε ακόμη
- Εμπρησμός σε φαρμακείο στην Αρκαδία: Η στιγμή που σπάνε την τζαμαρία και βάζουν φωτιά
- Δίμηνη παράταση Γεωργιάδη για το ψηφιακό αποθετήριο - Πότε θα αναρτώνται τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων
- Νέο πλαίσιο για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές: Πιο γρήγορες αποζημιώσεις και δεύτερη ευκαιρία για παλιούς δικαιούχους
- Δημήτρης Κόκοτας: Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση και το συγκινητικό «αντίο» της Τραϊάνας Ανανία