«Εξολοθρεύτηκε»: Οι απειλές του προσωρινού ηγέτη του Ιράν κατά του Νετανιάχου
NewsroomΣε απειλές κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε ο διορισμένος προσωρινός αγιατολάχ του Ιράν Αλιρεζά Αφαρί κλιμακώνοντας τη ρητορική της Τεχεράνης εναντίον του Ισραήλ.
Με ανάρτησή του στο Χ αφήνει να εννοηθεί ότι το Ιράν προτίθεται να τον «εξολοθρεύσει».
Ο Αλιρεζά Αραφί γράφει: «Σύντομα θα ακούσετε σπουδαία νέα. Δείτε παρακάτω…». Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία του Ισραηλινού πρωθυπουργού όπου υπάρχει μια «σφραγίδα» που γράφει: «Εξολοθρεύτηκε».
Ποιος είναι ο Αλιρεζά Αραφί
Ο Αλιρεζά Αραφί θα διατελέσει προσωρινός αγιατολαχ στο Ιράν μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχος του Αλί Χαμενεΐ.
Πρόκειται για καταξιωμένο κληρικό με μακρά θητεία σε κυβερνητικούς θεσμούς, έμπιστο του Χαμενεΐ, που επίσης χρησιμοποιούσε πολύ σκληρή γλώσσα κατά του Ισραήλ και της Δύσης.
Είναι αντιπρόεδρος της Συνέλευσης των Εμπειρογνωμόνων και μέλος του ισχυρού Συμβουλίου των Φρουρών, το οποίο εξετάζει τους υποψηφίους στις εκλογές και τους νόμους που ψηφίζει το κοινοβούλιο. Είναι επίσης επικεφαλής του ιρανικού συστήματος θεολογικών σχολών.
- Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν και μπαράζ επιθέσεων στο Κουβέιτ
- Πώς το Ιράν μπορεί να γίνει το «νέο Βιετνάμ»: Το στρατηγικό αδιέξοδο που στοιχειώνει τον Τραμπ
- «Μάγεψε» η πανσέληνος του Μαΐου: Εντυπωσιακές εικόνες από τον Ναό του Ποσειδώνα
- Ο γραφικός εθνοσωτήρας-ευπατρίδης που πέθανε ξεχασμένος και μόνος – Ο δήμος πλήρωσε τα έξοδα της κηδείας του