ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Λος Άντζελες - Τι έγινε
NewsroomΈκτακτη προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες πραγματοποίησε αεροσκάφος της United Airlines τη Δευτέρα (2/3), καθώς λίγο μετά την απογείωση υπήρξε ένδειξη φωτιάς σε έναν από τους κινητήρες.
Περίπου στις 11:20 τοπική ώρα επέστρεψε στο Λος Άντζελες η πτήση 2126 με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ, αφού οι πιλότοι απενεργοποίησαν τον έναν από τους δύο κινητήρες έπειτα από τη σχετική προειδοποίηση.
Σύμφωνα με καταγεγραμμένες συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου, οι πιλότοι ενημέρωσαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις του αεροδρομίου ότι εξακολουθούσαν να λαμβάνουν ενδείξεις φωτιάς και πως θα προχωρούσαν σε εκκένωση του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος, τύπου Boeing 787-9 Dreamliner, μετέφερε 256 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος. Μετά την προσγείωση ακινητοποιήθηκε σε τροχόδρομο και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν μέσω των φουσκωτών τσουληθρών και κινητών κλιμάκων, κινούμενοι στον διάδρομο υπό την καθοδήγηση του πληρώματος.
Οι πιλότοι ανέφεραν ότι ενεργοποιήθηκαν και τα δύο ενσωματωμένα συστήματα πυρόσβεσης του αριστερού κινητήρα, ωστόσο οι ενδείξεις συναγερμού παρέμεναν ενεργές για σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στον τερματικό σταθμό και στη συνέχεια προγραμματίστηκε νέα πτήση για τη μεταφορά τους στο Νιούαρκ.
Λόγω του περιστατικού σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε πτήσεις προς το Λος Άντζελες, ενώ ένας από τους διαδρόμους του αεροδρομίου έκλεισε προσωρινά. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) διερευνά τα αίτια του συμβάντος.
- Η καθυστερημένη διάψευση του Μαξίμου για τους Καραμανλή και Σαμαρά, η Βούλτεψη που τάχθηκε υπέρ της επίθεσης στο Ιράν και ο Σάντσεθ που ταλαιπωρεί το ΠΑΣΟΚ
- Η ΕΕ δεν θέλει να συρθεί στον πόλεμο… μπορεί όμως να κάνει αλλιώς;
- Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Τι εξετάζει η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας
- Σε ακρόαση, 17 μήνες μετά, ΟΣΕ και Hellenic Train για τον Προαστιακό που μπήκε στη γραμμή του Μετρό