Μακρόν: Θα επισκεφτεί αύριο την Κύπρο - Συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Μητσοτάκη
NewsroomΟ Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Ο λόγος της επίσκεψης
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Μακρόν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο στόχος της παρουσίας του Γάλλου προέδρου είναι να εκφράσει την υποστήριξή του προς την Κύπρο, ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης με drone την προηγούμενη εβδομάδα.
Η επίσκεψη αναμένεται να περιλαμβάνει συνομιλίες για την ασφάλεια στην περιοχή, την ενίσχυση της συνεργασίας εντός της ΕΕ, καθώς και για τις γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανατολική Μεσόγειος.
- Ανάλυση: Το παρασκήνιο της κύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου και οι διττές αναγνώσεις
- Βίντεο ντοκουμέντο από Έβρο: Διακινητές μεταναστών διαφημίζουν το έργο τους στα social media
- «Ποιος θα το φανταζόταν;»: Τι συνέβη με το κορίτσι που έκανε αντιπολεμική ζωγραφιά όταν ήταν 12 ετών στη Ρωσία
- Ανακαλύφθηκε ο πραγματικός τόπος όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς; Τι υποστηρίζει αρχαιολόγος