Τραμπ: Σύντομα θα καταλάβουμε το Στενό του Ορμούζ - Πολλές χώρες θα στείλουν πλοία
NewsroomΠολεμικά πλοία θα στείλουν πολλές χώρες προκειμένου να μείνουν ανοιχτά τα στενά του Ορμούζ, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σήμερα Σάββατο 14/03, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με ποιες χώρες θα το κάνουν.
Σε μια ανάρτηση στο Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως ελπίζει ότι η Κίνα, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Βρετανία και άλλα κράτη θα στείλουν πλοία στην περιοχή.
H ανάρτηση του Τραμπ
«Πολλές χώρες, ειδικά εκείνες που επηρεάζονται από την απόπειρα του Ιράν να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, θα στείλουν πολεμικά πλοία, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, για να διατηρήσουν τα Στενά ανοιχτά και ασφαλή. Έχουμε ήδη καταστρέψει το 100% της στρατιωτικής ικανότητας του Ιράν, αλλά είναι εύκολο για αυτούς να στείλουν ένα ή δύο drones, να ρίξουν μια νάρκη ή να εκτοξεύσουν έναν πύραυλο μικρού βεληνεκούς κάπου κατά μήκος ή μέσα σε αυτή τη θαλάσσια οδό, ανεξάρτητα από το πόσο βαριά έχουν ηττηθεί», αναφέρει ο Τραμπ.
«Ελπίζουμε ότι η Κίνα, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλοι που πλήττονται από αυτόν τον τεχνητό περιορισμό, θα στείλουν πλοία στην περιοχή, έτσι ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν πλέον απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως. Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βομβαρδίζουν ανελέητα την ακτογραμμή και θα βυθίζουν συνεχώς ιρανικές βάρκες και πλοία. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σύντομα θα έχουμε τα Στενά του Ορμούζ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΑΣΦΑΛΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ!» προσθέτει.
- Θάνατος 18χρονου Ασημάκη στον Πύργο: Το κλείσιμο των λογαριασμών στα social media και το επεισόδιο από το παρελθόν
- Φωτιά τώρα σε δασική έκταση στην Ηλεία - Σηκώθηκε αεροσκάφος
- Πέθανε ο σπουδαίος Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών
- Ιστορική στιγμή: Στο Μεσολόγγι ο πίνακας του Ντελακρουά για τα 200 χρόνια από την Έξοδο