Κόσμος|15.03.2026 21:20

Τραγικός απολογισμός στο Ιράν: Πάνω από 3.000 νεκροί - Ανάμεσά τους 206 παιδιά

Newsroom

Τραγικός μοιάζει να είναι ο τελευταίος απολογισμός των νεκρών στο Ιράν από τις ισραηλοαμερικανικές επιθέσεις, αφού ο αριθμός ξεπερνά τους 3.000, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Human Rights Activists News Agency (HRANA), με έδρα τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον 1.319 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 206 παιδιών, τόνισε η HRANA, που βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών στο Ιράν, καθώς και σε αναφορές από τον υγειονομικό κλάδο, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και σε μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, 1.122 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί, ενώ για ακόμη 599 θανάτους δεν έχει διευκρινιστεί με σαφήνεια αν πρόκειται για στρατιωτικούς ή αμάχους.

Οι 21 θάνατοι που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σύμφωνα με την μκο.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός από το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανέφερε τουλάχιστον 1.200 νεκρούς και περίπου 10.000 τραυματίες ως αποτέλεσμα των αμερικανικών και ισραηλινών επιθέσεων.

ειδήσεις τώραΗΠΑΜέση ΑνατολήνεκροίΙσραήλΙράν