Κόσμος|20.03.2026 07:52
«Πράσινο φως» από ΗΠΑ για πώληση όπλων και πυρομαχικών αξίας επιπλέον 7 δισ. δολαρίων στα ΗΑΕ
NewsroomΗ κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την πώληση επιπλέον όπλων και πυρομαχικών αξίας 7 δισ. δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χωρίς να χρειαστεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να το ανακοινώσει και να ειδοποιήσει το Κογκρέσο, βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας για τέτοιες συναλλαγές, ανέφερε την Πέμπτη (19/3) η Wall Street Journal.
Οι αγορές αυτές προστέθηκαν σε πωλήσεις ύψους 16,5 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκαν νωρίτερα χθες, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η πώληση συμπεριλαμβάνει πυραύλους PAC-3 για συστήματα Patriot, αξίας κάπου 5,6 δισ. και ελικοπτέρων CH-47 Chinook, αξίας 1,32 δισ. δολαρίων, κατά το δημοσίευμα, που εξηγεί πως οι πωλήσεις δεν ανακοινώθηκαν δημόσια διότι αποτελούν επεκτάσεις ήδη εγκεκριμένων συμφωνιών.
Διαβάστε ακόμη
- «Βλακώδες να βγει ανακοίνωση»: Διεθνολόγος για τους ελληνικούς Patriot που κατέρριψαν ιρανικούς πυραύλους
- Στο Ιράν εκτέλεσαν 3 άτομα σε κοινή θέα: Ανάμεσά τους 19χρονος που κατηγόρησαν για δολοφονία πράκτορα
- Η ΕΛΑΣ αποκλείει το σενάριο της ληστείας για την 24χρονη που βρέθηκε άγρια ξυλοκοπημένη στη Βέροια - Τι ψάχνουν
- Άνοιξη με λίγο... χειμώνα: Σαββατοκύριακο με «τσουχτερό» κρύο και νέο κύμα κακοκαιρίας - Πρόγνωση Μαρουσάκη