CNN: Το Ιράν ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση των ΗΠΑ στη νήσο Χαργκ
NewsroomΕντατικές στρατιωτικές προετοιμασίες στο νησί Χαργκ φαίνεται να κάνει το Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες καθώς φοβάται ότι θα γίνει ο στόχος αμερικανικές χερσαίας επέμβασης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNN.
Στέλνει 2.500 πεζοναύτες στο νησί
Οι πηγές αναφέρουν ότι η Τεχεράνη έχει μεταφέρει επιπλέον στρατιωτικό προσωπικό και συστήματα αεροπορικής άμυνας, ενώ έχει τοποθετήσει παγίδες και νάρκες κατά προσωπικού και τεθωρακισμένων. Το νησί θεωρείται σημαντικής στρατηγικής σημασίας για τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ.
Συγκεκριμένα, το Ιράν στέλνει άμεσα στρατεύματα στο νησί Χαργκ, με περίπου 2.500 πεζοναύτες για να θωρακίσει την περιοχή, ενόψει πιθανής αμερικανικής επέμβασης.
Από την πλευρά των ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος επιμένει ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, ενώ η εκπρόσωπος Καρολάιν Λέβιτ προειδοποίησε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να εξαπολύσει σκληρά πλήγματα σε περίπτωση που το Ιράν απορρίψει την πρότασή του.
«Αν το Ιράν δεν αποδεχτεί την ήττα του, θα δεχθεί πλήγματα πιο σκληρά από οποιαδήποτε στο παρελθόν», δήλωσε η Λέβιτ, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον «δεν μπλοφάρει».
Όπως μεταδίδει το CNN, οι χώρες του Κόλπου προσπαθούν να πείσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να μην προχωρήσει σε χερσαία επίθεση στο Ιράν, μία άποψη που φαίνεται πως συμμερίζονται και Αμερικανοί αξιωματούχοι, που υποστηρίζουν πως «αν γίνει χερσαία επιχείρηση στο Ιράν θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες Αμερικανών».
- Απόλυτη καταστροφή στη Βενεζουέλα μετά τον διπλό σεισμό: Φόβος για χιλιάδες θύματα - Live εξελίξεις
- Συνελήφθη το άτομο που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 17χρονο στη συμπλοκή της Καλλιθέας
- Χάος μετά τον νόμο Κυρανάκη για ταξί και ΕΙΧ: Ξεκινά δικαστικό μπρα ντε φερ με μαζικές προσφυγές
- Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Αριστοτέλη Χαντζή - Δεν αποκλείεται η διασωλήνωση σε ΜΕΘ