Κόσμος|12.04.2026 08:57
Τραγωδία στην Αϊτή: Τουλάχιστον 30 νεκροί από ποδοπάτημα σε δημοφιλές αξιοθέατο
NewsroomΈνα τραγικό περιστατικό κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο στην Αϊτή.
Σύμφωνα με διεθνή Μέσα ενημέρωσης, επισκέπτες ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και πολλοί μαθητές, ποδοπατήθηκαν στην Ακρόπολη Λαφεριέ, ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο που χτίστηκε τον 19ο αιώνα ως φρούριο, μετά την ανεξαρτητοποίηση της χώρας από τη Γαλλία το 1804.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ποδοπάτημα που έγινε στην είσοδο του αξιοθέατου, ήρθε ως αποτέλεσμα άτακτης φυγής του κόσμου επειδή ξεκίνησε βροχή.
Ο πρωθυπουργός της Αϊτής, Αλίξ Ντιντιέ Φιλς-Εμέ, εξέφρασε με ανακοίνωσή του τα συλλυπητήρια σύσσωμης της κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων.
Διαβάστε ακόμη
- Θα ήταν δισεκατομμυριούχος αν δεν πουλούσε το ποσοστό του για μόλις 800 δολάρια – Το 10% που κατείχε αξίζει σήμερα 300 δισ.!
- Συμβουλές και tips για αρνί στη σούβλα - Η διαδικασία βήμα βήμα
- Σφοδρή σύγκρουση Νετανιάχου-Ερντογάν: «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε το ιρανικό τρομοκρατικό καθεστώς» - «Εγκληματίας που διαπράττει Γενοκτονία»
- Ανάσταση με τα ΜΑΤ στον Νέο Κόσμο - Προσαγωγές και συλλήψεις μετά από ελέγχους σε σακίδια