Πολωνία: Βουλευτής σήκωσε ισραηλινή σημαία με σβάστικα εντός κοινοβουλίου
NewsroomΣοκ προκάλεσε ένας βουλευτής ακροδεξιού κόμματος της αντιπολίτευσης στην Πολωνία, όταν σήκωσε εντός του κοινοβουλίου μια ισραηλινή σημαία με ναζιστική σβάστικα στη θέση του Άστρου του Δαβίδ.
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του πολωνικού κοινοβουλίου σήμερα (14/04), ενόσω ο Κόραντ Μπέρκοβιτς κατηγορούσε το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία» στη Μέση Ανατολή.
Μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής του κόμματος Konfederacja κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου στη Μέση Ανατολή και περιέγραψε λεπτομερώς τους σοβαρούς τραυματισμούς, το βάσανο και τους θανάτους «δεκάδων χιλιάδων γυναικών και παιδιών» που προκλήθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο, από αυτό το είδος πυρομαχικών.
Τον Μάρτιο, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησε «παράνομα» λευκό φώσφορο σε κατοικημένες περιοχές στον νότιο Λίβανο αμέσως μετά την έναρξη της επίθεσής του κατά της Χεζμπολάχ, ισχυρισμούς που ο ισραηλινός στρατός δήλωσε τότε ότι «δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει».
«Το Ισραήλ διαπράττει μπροστά στα μάτια μας μια γενοκτονία ιδιαίτερης σκληρότητας», δήλωσε ο Μπέρκοβιτς, προτού συγκρίνει το Ισραήλ με ένα γερμανικό «νέο Τρίτο Ράιχ» και υψώσει ένα πλακάτ με μια ισραηλινή σημαία στην οποία είχε αντικαταστήσει το Άστρο του Δαβίδ με μια σβάστικα. Φωνές άρχισαν να ακούγονται μέσα στην κοινοβουλευτική αίθουσα, με βουλευτές εξαγριωμένους κατά του βουλευτή, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής έκρινε την επίδειξη μιας σβάστικας στο πολωνικό κοινοβούλιο «αδικαιολόγητη».
Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Αμερικανού πρέσβη στην Πολωνία. «ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Ίσως κι εσείς να έχετε παρατηρήσει ότι εμείς οι Εβραίοι δεν εκφοβιζόμαστε πλέον τόσο εύκολα, έτσι δεν είναι; Αμυνόμαστε με όλη μας τη δύναμη, χωρίς να δικαιολογούμαστε», έγραψε ο Τομ Ρόουζ, Εβραίος ο ίδιος, σε ανάρτηση στο X. «Στεκόμαστε στο πλευρό των φίλων μας και ξέρουμε πώς να πολεμάμε και να νικάμε τους εχθρούς μας!!!», πρόσθεσε.
Ο Ρόουζ συμμετείχε σήμερα στην «Πορεία των Επιζώντων», μια ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται στον χώρο του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου θανάτου Άουσβιτς-Μπίρκεναου στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Το Άουσβιτς ήταν το μεγαλύτερο από τα στρατόπεδα εξόντωσης που έχτισε η ναζιστική Γερμανία στην κατεχόμενη Πολωνία και έχει γίνει σύμβολο του Ολοκαυτώματος, κατά τη διάρκεια του οποίου σκοτώθηκαν έξι εκατομμύρια Εβραίοι. Ένα εκατομμύριο Εβραίοι και περισσότεροι από 100.000 μη Εβραίοι δολοφονήθηκαν εκεί μεταξύ 1940 και 1945.
- Αυτό είναι το σχέδιο της Ευρώπης για τα Στενά του Ορμούζ - Πώς θέλουν να αφήσουν εκτός τον Τραμπ
- «Μίλησαν» οι κάμερες στην Κεφαλονιά: Εγκατέλειψαν αναίσθητη τη 19χρονη - Συγκλονίζουν οι γονείς της
- Απίστευτο βίντεο: Οικογένεια με λοστούς επιτίθεται σε γείτονες επειδή την κατηγόρησε για ναρκωτικά
- Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη: Βρέθηκε το κατασκευαστικό «μυστικό» της οικείας του Τόμας Τζέφερσον