Κόσμος|16.04.2026 20:55

«Τον μαχαίρωσα στην πλάτη»: Δολοφόνος γελά λίγο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία φοιτητή

Newsroom

Ένα ανατριχιαστικο βίντεο δείχνει έναν δολοφόνο να γελά και να κάνει φιλικές χειρονομίες σε λεωφορείο του Λονδίνου μία ώρα μετά αφότου μαχαίρωσε θανάσιμα έναν φοιτητή πανεπιστημίου.

Ο Ντίνο Ντόναλντσον δολοφόνησε τον 21χρονο φοιτητή λογιστικής και αθλητή καράτε με μαύρη ζώνη, Ανότζαν Γκνανέσβαραν, στον σταθμό Strawberry Hill στο Τούικενχαμ, μετά από μια αγοραπωλησία ναρκωτικών που εξελίχθηκε βίαια.

Πέντε λεπτά αργότερα, σύμφωνα με την Daily Mail, ενεργοποίησε κατά λάθος ένα κουδούνι θυροτηλεόρασης κοντά στο σημείο και ακούστηκε να καυχιέται για τη δολοφονία σε έναν από τους συνεργούς του. «Μαχαίρωσα έναν άντρα στην πλάτη, φίλε, τον μαχαίρωσα στην πλάτη, τον μαχαίρωσα κανονικά», ακούγεται να λέει στην ηχογράφηση. «Το είδα και το ένιωσα να μπαίνει μέσα του. Ναι;» Στη συνέχεια ο Ντόναλντσον επιβιβάστηκε στο νυχτερινό λεωφορείο N87, όπου κάμερα στο όχημα τον κατέγραψε να γελά και να χαμογελά. Επίσης, φαίνεται να απλώνει το χέρι του για να χαιρετήσει κάποιον, πριν ανταλλάξουν φιλική χειρονομία.

Πώς κλιμακώθηκε το μοιραίο «ντηλ»

Ο Ντόναλντσον, από το Ίλινγκ, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος (MSOC) της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών. Χθες, οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο για φόνο.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατατέθηκε πώς δύο ομάδες νεαρών κανόνισαν μια αγοραπωλησία 50 λιρών για 10 δισκία MDMA να γίνει στον σταθμό Strawberry Hill το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου 2024. Ο Ντόναλντσον και άλλοι τρεις έφτασαν λίγο μετά τις 22:00, ακολουθούμενοι από τον Γκνανέσβαραν περίπου μία ώρα αργότερα.

Υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και ο Γκνανέσβαραν κάλεσε τον αδελφό του, ο οποίος ήρθε στον σταθμό μαζί με άλλους δύο. Η λογομαχία συνεχίστηκε στην αποβάθρα πριν ο Ντόναλντσον βγάλει ένα μεγάλο μαχαίρι από τη ζώνη του. Κυνήγησε την παρέα και έφτασε τον Γκνανέσβαραν στις σιδηροδρομικές γραμμές, όπου τον μαχαίρωσε στο στήθος, την κοιλιά και τον μηρό. Ο αδελφός του θύματος κάλεσε τον βρετανικό αριθμό άμεσης βοήθειας και ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ πριν φτάσουν οι διασώστες και αναλάβουν. Όμως ο νεαρός πέθανε επί τόπου.

Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τις κινήσεις του Ντόναλντσον μετά την επίθεση χρησιμοποιώντας κάμερες ασφαλείας, καθώς διέφυγε από το Τούικενχαμ προς το Κίνγκστον. Μια ομάδα έρευνας βρήκε το μαχαίρι και ένα μαύρο γάντι σε ένα δέντρο στο σημείο της δολοφονίας. Η εγκληματολογική εξέταση βρήκε DNA που ανήκε στον Ντόναλντσον και τον Ανότζαν και στα δύο αντικείμενα. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του Ντόναλντσον στις 11 Ιανουαρίου 2024 και τον βρήκαν να κρύβεται μέσα σε μια ντουλάπα.

Ο επικεφαλής ντετέκτιβ, Πολ Άτγουελ, δήλωσε: «Αυτό που ξεκίνησε ως διαφωνία για μια αγοραπωλησία ναρκωτικών κατέληξε στην αφαίρεση της ζωής ενός νέου ανθρώπου από έναν αδίστακτο εγκληματία. Ο Ντόναλντσον έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο ως δειλός, οπλισμένος εκείνο το βράδυ με ένα μαχαίρι. Η δειλία του συνεχίστηκε καθώς δεν ανέλαβε ποτέ ευθύνη ούτε παραδέχτηκε το έγκλημά του - ευτυχώς οι ένορκοι είδαν μέσα από τα ψέματά του.

Θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του γνωρίζοντας ότι αφαίρεσε τη ζωή άλλου ανθρώπου και τον επόμενο μήνα θα μάθει ότι τον περιμένουν πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα για να σκεφτεί τις πράξεις του. Αν και καμία ετυμηγορία δεν μπορεί να αποκαταστήσει την απώλεια του Ανότζαν, ελπίζω η σημερινή απόφαση να δώσει στην οικογένειά του κάποια αίσθηση δικαίωσης. Χάρη στην εκτεταμένη έρευνά μας, αποδόθηκε δικαιοσύνη στο άτομο που σκότωσε τον δικό τους άνθρωπο».

Απαρηγόρητοι οι οικείοι του θύματος

Η οικογένεια του κ. Γκνανέσβαραν απέτισε φόρο τιμής στον «πολύ αγαπημένο γιο και αδελφό τους». Ήταν αθλητής καράτε που είχε συμμετάσχει σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είπαν: «Ο Ανότζαν ήταν στο τρίτο έτος του πανεπιστημίου του, όπου σπούδαζε λογιστική και χρηματοοικονομικά, και ήταν πολύ ενθουσιασμένος για το μέλλον του. Διέπρεψε σε όλα τα αθλήματα και είχε αποκτήσει μαύρη ζώνη ενός νταν στο καράτε - είχε συμμετάσχει σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καράτε, και θα μας λείψει πολύ».

Ο Ντόναλντσον θα καταδικαστεί στις 19 Ιουνίου.

ΒρετανίαΑγγλίαειδήσεις τώραεπίθεση με μαχαίριΛονδίνοΗνωμένο Βασίλειο