Κίεβο: «Τρομοκρατική ενέργεια» η ένοπλη επίθεση Ρώσου σε σούπερ μάρκετ
NewsroomΩς τρομοκρατική ενέργεια διερευνάται η μαζική ένοπλη επίθεση και η ομηρία ανθρώπων που έλαβαν χώρα σε συνοικία του Κιέβου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).
Ο Γενικός Εισαγγελέας Ρουσλάν Κραβτσένκο δήλωσε ότι ο δράστης, που σκότωσε σήμερα στο Κίεβο πέντε άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον 10, αναγνωρίστηκε ως ένας 58χρονος από τη Μόσχα και ότι ταυτόχρονα ξέσπασε πυρκαγιά στο διαμέρισμα στο Κίεβο στο οποίο ο ίδιος είχε δηλώσει ότι διέμενε.
Το χρονικό της υπόθεσης
Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στους πυροβολισμούς που ξέσπασαν σήμερα (18/4) σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο, ενώ 10 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.
Νεκρός ο δράστης
Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο, ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος που είχε οχυρωθεί σε σούπερ μάρκετ σε περιοχή της πρωτεύουσας σκοτώθηκε κατά τη σύλληψή του.
«Ο ένοπλος σκοτώθηκε κατά τη σύλληψή του στο Κίεβο» στο σούπερ μάρκετ όπου είχε οχυρωθεί, δήλωσε ο υπουργός μέσω ανάρτησης του στην εφαρμογή Telegram, προσθέτοντας ότι ο άνδρας «είχε πάρει ομήρους και πυροβολούσε κατά της αστυνομίας» κατά τη σύλληψή του.
- «Εδώ αρμόδιος είμαι εγώ»: Πού αποσκοπεί η Τουρκία με τη διπλή αντι-NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο
- «Δεν του επέτρεπε να δει το παιδί» - Νέες μαρτυρίες για τη 40χρονη με την ατροπίνη στο Περιστέρι
- Ένα αρχαίο μνημείο γύρω από τον τάφο του Ιησού - Τι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Ιερουσαλήμ
- Τα πιο παράξενα τρένα στον κόσμο: Η «μύτη του διαβόλου» και ο συρμός που περνά μέσα από πολυκατοικία