Πάπας Φραγκίσκος: Η έκτρωση είναι σαν να προσλαμβάνεις έναν εκτελεστή
NewsroomΤην έντονη αντίθεσή του στις αμβλώσεις, ακόμη και στις περιπτώσεις που το έμβρυο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος.
«Ποτέ μην αφαιρείτε μια ανθρώπινη ζωή ή μην προσλαμβάνετε έναν εκτελεστή για να λύσει το πρόβλημα» τόνισε ο Πάπας σε συνέδριο στο Βατικανό, μια δήλωση που αναμένεται ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις. «Η άμβλωση δεν είναι ποτέ η λύση που αναζητούν οι γυναίκες και οι οικογένειες», πρόσθεσε.
Αντ' αυτού, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανέφερε ότι οι ηγέτες των εκκλησιών και οι εκκλησιαστικές κοινότητες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για τις οικογένειες που περιμένουν παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας. «Κάθε παιδί είναι ένα δώρο, που αλλάζει την ιστορία μιας οικογένειας. Κάθε παιδί πρέπει να είναι ευπρόσδεκτο, να λαμβάνει αγάπη και φροντίδα», επισήμανε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πάπας χρησιμοποιεί τον όρο «εκτελεστής» ή «πληρωμένος δολοφόνος» όταν μιλά για το ζήτημα των εκτρώσεων. Πέρυσι, είχε πει ότι η έκτρωση είναι σαν να καταφεύγει κάποιος «σε πληρωμένο δολοφόνο για να λύσει το πρόβλημα».
- Kadebostany στο ethnos.gr: «Κάποτε πίστευα ότι το να είσαι outsider ήταν αδυναμία, τώρα το βλέπω ως δύναμη»
- «Χωρίς σκηνές και κουβέρτες σε ακραίες θερμοκρασίες»: Σε δραματικές συνθήκες χιλιάδες μετανάστες στη Θέουτα
- «Δεν υπήρχε οικονομικό κίνητρο» λέει ο δικηγόρος του 55χρονου που είχε τον νεκρό του πατέρα σε καταψύκτη στον Μυστρά
- Αμερικανική πετρελαϊκή που συνδέεται με τον Τραμπ ετοιμάζεται να κάνει γεωτρήσεις στη Γροιλανδία... χωρίς άδεια