Κόσμος|18.06.2026 21:43

Νέα «υπόθεση Πελικό» στη Βρετανία: «Είδα έναν άγνωστο να με βιάζει, ενώ ο σύζυγός μου παρακολουθούσε»

Newsroom

Μια σοκαριστική υπόθεση που θυμίζει έντονα τα όσα συγκλόνισαν τη Γαλλία με την «υπόθεση Πελικό» έρχεται στο φως της δημοσιότητας στη Βρετανία. Μια γυναίκα, στην οποία δόθηκε το ψευδώνυμο «Λούσι», μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV για τη μακροχρόνια κακοποίηση που υπέστη από τον σύζυγό της, εκφράζοντας παράλληλα έντονη αγανάκτηση για τον τρόπο που η αστυνομία χειρίστηκε την έρευνα, αφήνοντας ουσιαστικά στο σκοτάδι τη δράση άλλων εμπλεκόμενων ανδρών.

Η ενδοοικογενειακή βία ήταν καθημερινότητα για τη «Λούσι» ήδη πριν από τον γάμο της, καθώς θυμάται ότι είχε δεχτεί χτύπημα από τον σύντροφό της και αναγκάστηκε να κάνει τις γαμήλιες φωτογραφίες ασπρόμαυρες για να κρύψει τις μελανιές. Ωστόσο, η σκληρή πραγματικότητα αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2021, όπως περιγράφει η ίδια: «Ξύπνησα και είδα έναν άγνωστο να με βιάζει, ενώ ο σύζυγός μου στεκόταν εκεί και παρακολουθούσε». Αμέσως μετά το εφιαλτικό περιστατικό, ενημέρωσε τον πατέρα της και τις αρχές.

Στη συνέχεια, ο σύζυγός της ομολόγησε ότι καλούσε αγνώστους στο σπίτι για να ασέλγουν επάνω της, αποκαλύπτοντας ότι αυτό είχε επαναληφθεί ακόμα οκτώ φορές. Αν και ο ίδιος έχει οδηγηθεί στη φυλακή, οι συνεργοί του δεν έχουν συλληφθεί.

Η «Λούσι» υποστηρίζει ότι οι αρχές παρόλο που γνώριζαν για την παρουσία του αγνώστου δεν συνέλεξαν αποτυπώματα από το κρεβάτι. Η ίδια κράτησε το πλαίσιο του κρεβατιού για χρόνια και, όταν αυτό εξετάστηκε αργότερα, βρέθηκε DNA διαφόρων ανδρών, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Όπως αποδείχθηκε, η ίδια δεν είχε αντίληψη των γεγονότων επειδή ο σύζυγός της τη νάρκωνε συστηματικά με ισχυρά υπνωτικά σκευάσματα, ακόμη και με χημικά καθαρισμού αυτοκινήτων.

Βλέποντας την απραξία των αρχών, η «Λούσι» άρχισε να ψάχνει μόνη της για αποδεικτικά στοιχεία μέσα από παλιά μηνύματα και ηλεκτρονικούς λογαριασμούς, εκτιμώντας ότι οι επιθέσεις εις βάρος της μπορεί να αριθμούν δεκάδες σε βάθος ετών.

Ακόμα και μέσα από το σωφρονιστικό ίδρυμα, ο καταδικασθείς συνέχισε να την ενοχλεί με γράμματα και τηλεφωνήματα. Σε ηχητικά ντοκουμέντα που παρουσίασε το ITV News, ο ίδιος παραδέχεται τις πράξεις του, ενώ σε επιστολή του ανέφερε: «Ο πραγματικός εαυτός μου με αποδέχεται, ως το τέρας που είμαι». Η «Λούσι» τονίζει ότι αυτή η επικοινωνία θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί εξ αρχής.

Η «Λούσι» ζει καθημερινά με τον φόβο

Η αστυνομική διεύθυνση που είχε αναλάβει την υπόθεση, το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε για λόγους προστασίας της παθούσας, υποστήριξε ότι έχει αλλάξει ριζικά η μεθοδολογία εξέτασης των καταγγελιών για σεξουαλικά εγκλήματα, δίνοντας πλέον έμφαση στον εντοπισμό των δραστών με βάση επιστημονικά δεδομένα.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη περίπτωση, η αστυνομία δήλωσε: «Ζητούμε συγγνώμη που αισθάνεται ότι την απογοητεύσαμε. Ένας άνδρας έχει ήδη καταδικαστεί σε σημαντική ποινή φυλάκισης και συνεχίζουμε τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών».

Παρά τη συγγνώμη και την ποινή του συζύγου, οι υπόλοιποι υπαίτιοι παραμένουν ασύλληπτοι, με τη «Λούσι» να ζει καθημερινά με τον φόβο μήπως κάποιος από τους ανθρώπους που συναντά στον δρόμο ήταν ανάμεσα σε αυτούς που την κακοποίησαν. Η ίδια επέλεξε να δημοσιοποιήσει μέρος της ιστορίας της, θυσιάζοντας την ανωνυμία της, προκειμένου να στηρίξει και άλλες γυναίκες που ενδεχομένως βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις.

σεξουαλική εκμετάλλευσησεξουαλική επίθεσηβιασμόςκακοποίησηειδήσεις τώραΓαλλίαΖιζέλ ΠελικόΒρετανία