Εκρήξεις στη Δαμασκό, λίγο μετά την άφιξη του Εμανουέλ Μακρόν
NewsroomΕκρήξεις ακούστηκαν την Τρίτη στη συριακή πρωτεύουσα, τη Δαμασκό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βρισκόταν στο σημείο.
Το AFP μετέδωσε ότι οι εκρήξεις ακούστηκαν την ώρα που ο Μακρόν βρισκόταν στη Δαμασκό.
Συριακή πηγή ασφαλείας δήλωσε στο AFP ότι ο ένας εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων και ο δεύτερος σε όχημα κοντά στο ξενοδοχείο Four Seasons.
Βίντεο από το σημείο
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος όμως είχε ήδη αναχωρήσει από το σημείο την ώρα του συμβάντος.
Τουλάχιστον 18 τραυματίες
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί, μετέδωσε το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.
- Τέλος άλλο ένα ογκολογικό φάρμακο: Αποσύρεται καινοτόμο σκεύασμα για τον καρκίνο μαστού λόγω υπέρογκων «κουρεμάτων»
- Ο Αντώνης Πανούτσος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον «Ευαγγελισμό» με τον ιό του Δυτικού Νείλου
- Μηδένισε το κοντέρ: Πόσο χρονών γίνεται ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει προλάβει μέχρι και Α΄Παγκόσμιο
- «Αυτό χρειάζεται ο αυτοκράτορας»: Με τι αίτημα μπήκε ο Darth Vader σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου