Κόσμος|12.11.2018 16:20

Alibaba: Έκανε τζίρο $30,8 δισ. σε μία ημέρα!

Newsroom

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ενώ οι Αθηναίοι έτρεχαν στον Μαραθώνιο, η Alibaba γιόρταζε την 10η επέτειο της Singles’ Day (Ημέρα των Εργένηδων), μιας εκδήλωσης διάρκειας μόλις μίας ημέρας. Η γιορτή που ξεκίνησε ως μια παρηγοριά στους... εργένηδες της Κίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό καταναλωτικό φαινόμενο που αφήνει πίσω του και σε μεγάλη απόσταση την Black Friday, που τα τελευταία χρόνια γιορτάζεται και στη χώρα μας, αλλά και τη -λιγότερο γνωστή στην Ελλάδα- Cyber Monday.

Η ιστορία για το πώς αυτό το φεστιβάλ αγορών, γνωστό και ως διπλό 11 λόγω της ημερομηνίας του, ξεκίνησε μέσα στην αφάνεια και μόλις 7 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις και κατέληξε πέρυσι στα 25 δισεκατομμύρια, είναι επίσης η ιστορία της απίστευτης ανάπτυξης του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Τζακ Μα το 1999 και ένα σύμβολο της αυξανόμενης καταναλωτικής δύναμης της Κίνας.

Η κινεζική εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις της μέσω διαδικτύου κατά την χθεσινή ημέρα (Singles' Day) καταγράφηκαν στο ύψος ρεκόρ των 213,5 δισεκατομμυρίων γουάν(30,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Ο συνολικός όγκος των πωλήσεων μαζί με τις διαδικτυακές πλατφόρμες (Tmall, Taobao) αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση κατά 27%, έναντι πωλήσεων 168,2 δισεκατομμυρίων γουάν πριν από έναν χρόνο.

Η Alibaba ενεργοποίησε μία διαδικτυακή εμπορική καμπάνια για την προώθηση της 11ης Νοεμβρίου, το 2009, καθώς η ημέρα αυτή, γιορτάζουν οι ανύπαντροι στην Κίνα.

Τζακ ΜαAlibabaΚίνα