Κόσμος|29.05.2019 19:19

Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ερντογάν για τους S-400: Ραντεβού στην Ιαπωνία…

Newsroom

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του, Ταγίπ Ερντογάν, μίλησαν σήμερα τηλεφωνικά και συμφώνησαν να συναντηθούν στην Ιαπωνία, στις 28 Ιουνίου,  στο πλαίσιο της συνόδου των G-20, σύμφωνα με αναφορές τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Μετά την απόφαση για συνάντηση στην Ιαπωνία, εικάζεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου Τραμπ στην Τουρκία, εφόσον η Τουρκία επιμένει να εγκαταστάσει τους S-400 στο έδαφός της.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν για διμερή και περιφερειακά θέματα, με βασικό θέμα συζήτησης την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400. Η Αμερική απαιτεί να ακυρωθεί η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας. Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε την πρόταση του για συγκρότηση μίας κοινής ομάδας εργασίας για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τους S-400 και τον κίνδυνο που αποτελούν για τα αμερικανικά μαχητικά F-35.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άρση των δασμών στον χάλυβα, συμφωνώντας ότι θα βοηθήσει αυτό να φτάσει ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών στο στόχο των 75 δισ. δολαρίων, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου.

Πηγή: hellasjournal.com

ΗΠΑΤραμπΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία