Κόσμος|30.05.2019 15:16
Wikileaks: Η υγεία του Ασάνζ επιδεινώνεται
NewsroomΟι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την έκδοση του Ασάνζ, ο οποίος συνελήφθη στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο μετά την άρση της ασυλίας του από το Κίτο. Αντιμετωπίζει συνολικά 18 κατηγορίες στις ΗΠΑ και δεκαετίες φυλάκισης αν καταδικαστεί.
«Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου καλά», δήλωσε ο δικηγόρος του Ασάνζ, Γκάρεθ Πιρς. Η δικαστής Έμα Άρμπουτνοτ είπε: «Δεν είναι πολύ καλά».
Τα WikiLeaks ανακοίνωσαν ότι ανησυχούν πολύ για την υγεία του Ασάνζ και ότι έχει μεταφερθεί στη νοσοκομειακή πτέρυγα της βρετανικής φυλακής Μπέλμαρς όπου κρατείται. Η υγεία του επιδεινώθηκε στη φυλακή και έχει χάσει πολύ βάρος, ανέφεραν τα WikiLeaks. Η επόμενη ακρόαση στο αίτημα έκδοσης έχει οριστεί για τις 12 Ιουνίου.
Διαβάστε ακόμη
- Συγκλονίζει η νέα τραγωδία με 15 νεκρούς σε ελληνικά ύδατα - Τι λένε δήμαρχος και Λιμενικό για τις συνθήκες
- «Μετωπική» Πλεύρη-αντιπολίτευσης για την τραγωδία στη Χίο: Ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στο Λιμενικό
- Νέα επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN που ρώτησε για Έπσταϊν: «Είσαι η χειρότερη»
- Η Λατινοπούλου επιμένει στη θανατική ποινή διακινητών - «Ούτε με βαλεριάνες, ούτε με ασπιρινούλες θα αντιμετωπίσουμε το Ισλάμ»