Συνάντηση Ερντογάν και Τραμπ στη Νέα Υόρκη
NewsroomΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 81ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Την ανακοίνωση έκανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τομ Μπάρακ και διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα γίνει «στο πλαίσιο του ΟΗΕ».
Ο Μπάρακ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία ή την ατζέντα των συνομιλιών. Ο ίδιος, πάντως, στην Τουρκία θεωρείται ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Αμερικανού προέδρου και έχει παίξει κεντρικό ρόλο στις επαφές Ουάσιγκτον και Άγκυρας το τελευταίο διάστημα.
Η φετινή Γενική Συνέλευση ξεκινά στις 22 Σεπτεμβρίου με θέμα «Αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη, διαχειριζόμενοι τη μετάβαση: Ένας ΟΗΕ που φέρνει αποτελέσματα για όλους». Κατά την εβδομάδα όπου πραγματοποιούν ομιλίες οι ηγέτες, ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να λάβει τον λόγο την πρώτη ημέρα, τέταρτος στη σειρά.
- Θάνατος Μαζωνάκη: «Τρία βεστιάρια γεμάτα πανάκριβα ρούχα, αλλά ούτε ευρώ σε μετρητά» - Τι είδαν οι Αρχές από την πρώτη μέρα
- Φθιώτιδα: Ανατίναξαν ΑΤΜ και το τράβηξαν με κλεμμένο γερανό - Το βίντεο ντοκουμέντο
- Δημοσκόπηση MRB για το OPEN: Στις 9,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΕΛ.Α.Σ. - Αρνητικό το αποτύπωμα των μέτρων της ΔΕΘ
- Ο «Οπλίτης-Πολίτης» αλλάζει τη στρατιωτική θητεία - Ενεργός εφεδρεία, drones και τεχνητή νοημοσύνη