Κόσμος|01.10.2026 11:27
HΠΑ προς Γαλλία-Γερμανία: Διαθέστε τα στρατηγικά αποθέματα diesel ή θα υποστείτε κυρώσεις
NewsroomΤελεσίγραφο σε Γαλλία και Γερμανία φαίνεται να έστειλαν οι ΗΠΑ ζητώντας την άμεση αποδέσμευση 120 εκατομμυρίων βαρελιών ντίζελ από τα ευρωπαϊκά στρατηγικά αποθέματα εντός του επόμενου εξαμήνου, σύμφωνα με το Reuters.
Η αμερικανική πλευρά προειδοποιεί ότι, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ενδέχεται να επιβάλει απαγόρευση στις εξαγωγές αμερικανικού ντίζελ.
Η διεθνής τιμή του πετρελαίου Brent διαμορφωνόταν στις πρωινές συναλλαγές στα 99,19 δολάρια το βαρέλι, του αργού τύπου West Texas 91,78 ευρώ το βαρέλι, ενώ η μέση πανελλαδική τιμή για το πετρέλαιο κίνησης (diesel) στα πρατήρια μπορεί να υπερβαίνει και τα 2,20 ευρώ το λίτρο.
Διαβάστε ακόμη
- Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Εκτεταμένες πλημμύρες στα Ζωνιανά, έπεσε γέφυρα στον Μυλοπόταμο - Στιγμές τρόμου για ζευγάρι
- Νέα τουρκική NAVTEX για το Oruc Reis από το Ανεμούριο προς τα Κατεχόμενα
- ΕΔΕ για την επεισοδιακή σύλληψη του TikToker «Τέο Βασιλιά Τζουντάσιαν» - Συνελήφθησαν οι δυο αστυνομικοί που τον καταδίωξαν
- Συγκίνησε το μεγάλο φινάλε του «Ριφιφί» - Η ληστεία, τα έγγραφα-«φωτιά» και η viral σκηνή με την πάστα